NIS otvara 100 pumpi u Bugarskoj, Rumuniji i BiH

Naftni gigant obezbedio je kupovinu ukupno 19 benzinskih pumpi u Bugarskoj, čime je stekao učešće od 0,6 odsto u bugarskoj maloprodaji benzina

  • 2

Naftna industrija Srbije (NIS) planira da 2013. godine poveća prodaju u Bugarskoj, Rumuniji i Bosni i Hercegovini i da u tim zemljama na kraju iduće godine ima najmanje 100 benzinskih stanica.

Već je saopšteno da ruskа kompаnijа "Gаzprom" nаmerаvа dа kupi osam benzinskih pumpi u Bugаrskoj posredstvom NIS-a, čiji je vlаsnik ruski "Gаzpromnjeft".  Nedavno je saopšteno da je bugarska komisija za zaštitu konkurencije dozvolila NIS-u da kupi pumpe u Plovdivu, Burgasu, Loveču i Asenovgradu.

Pre nego što je dobio dozvolu tamošnje komisije za zaštitu konkurencije, NIS je sebi obezbedio kupovinu ukupno 19 benzinskih pumpi u Bugarskoj. Time je stekao učešće od 0,6 odsto u bugarskoj maloprodaji benzina.

Ruski "Gazpromnjeft" saopštio je da je krajem prošle godine sa radom već počelo šest benzinskih stanica u BiH koje će raditi pod brendom NIS Petrol, a da će do kraja godine biti otvorene još dve.

NIS već ima najveću mrežu u Srbiji - 332 benzinske stanice i zauzima 68 odsto ukupnog tržišta naftnih derivata.

(N. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA