SAZNAJEMO: Mišković ostaje u pritvoru još 30 dana!

Vlasniku Delte, njegovom sinu Marku, kao i Milu Đuraškoviću biće produžena mera zadržavanja u pritvoru, pa će tako morati da i Srpsku Novu godinu provedu iza rešetaka

  • 2

Vlasniku "Delte" Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku, kao i Milu Đuraškoviću biće produženo zadržavanje u pritvoru za 30 dana, budući da im prethodno izrečena takva odluka ističe 14. januara za Pravoslavnu Novu godinu, kaže za Telegraf tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

- Predlog za produženje pritvora u slučaju Miroslava Miškovića i ostalih za novih 30 dana nalazi se u proceduri i očekujemo njegovu potvrdu u najkraćem mogućem roku - kaže Radisavljević.

On dodaje da je predlog o produženju urađen na vreme i po zakonu, jer prethodna odluka o pritvoru ističe ovih dana i ističe da nema nikakvih prepreka da on ne bude i odobren.

- Ne postoji apsolutno nijedan razlog za njegovo odbijanje - kaže tužilac Radisavljević.

Procedura kaže da Tužilaštvo podnosi predlog Specijalnom sudu o izricanju mere zadržavanja u pritvoru, kao i njegovog produženja, a sudije tog suda takvu odluku prihvataju ili ne.

Podsetimo, Radna grupa Uprave kriminalističke policije privela je i odredila pritvor do 48 sati Miroslavu Miškoviću, Marku Miškoviću i još osam lica, među kojima je i Milo Đurašković, a zbog spornih poslova oko "Nibens grupe" i firme "Del Real".

Miroslav i Marko Mišković tada su belim džipom prebačeni u Tužilaštvo za organizovani kriminal u Ustaničkoj ulici, gde su saslušani.

Prošle godine 14. decembra, Specijalni sud u Beogradu odredio je pritvor do trideset dana Miroslavu i Marku Miškoviću, Milu Đuraškoviću i još četvorici osumnjičenih.

(D. Zlojutro)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • c

    10. januar 2013 | 11:39

    Ok ako ih osude. Ali ako ne, uzeće višemilionsku odštetu od naše jadne zemlje za ovo zadržavanje.

  • milos

    10. januar 2013 | 14:10

    Znaci optuznica na staklenim nogama pa cekaju da mu nesto usput jos prikace sto im nece biti tesko s obzirom sta je sve radio.Brine cinjenica da je Vucic rekao da u predmetu stoji sve cisto ko Sunce i da je sve stvar tehnike.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA