ANA: Mobilizacija zbog srpskih pretnji! (VIDEO)

Albanska nacionalana armija za pogoršano stanje na severu Kosova i jugu Srbije optužuje "fašisoidno rukovodstvo Srbije"

  • 25

Samo nekoliko dana pošto je zapretila da će na "srpske napade na jugu države", fantomska Albanska nacionalna armija objavila je "mobilizaciju" zbog "srpskih pretnji da će odvojiti deo teritorije Kosova i nasilno ukloniti spomenik OVPMB u Preševu"!

Prištinska štampa objavila je da je odluka o mobilizaciji doneta na sastanku održanom 9. januara 2013. godine u Vučitrnu. Štab ANA, zone 2, navodi da je naređena mobilizacija specijalne jedinice "Kobra", videvši napeto stanje u Preševskoj dolini i na severu Kosova.

ANA za pogoršano stanje na severu Kosova i jugu Srbije optužuje "fašisoidno rukovodstvo Srbije", i da stoga donosi konačnu odluku da od 10. januara 2013. godine godine objavi mobilizaciju za sve pripadnike Albanske narodne armije.

Odluku je potpisao šef štaba, pukovnik "Kačaku" kao i komandant specijalne jedinice "Kobra", sa činom generala.

Albanska nacionalna armija jedna je od organizacija nastalih posle demilitarizacije OVK 1999. godine. Prvi put se javnosti "predstavila" septembra te godine kada je zapretila ustankom ukoliko se iz sastava Kfora ne izuzmu svi vojnici slovenskog porekla.

Od tada ANA je preuzimala odgovornost za nekoliko bombaških napada, mahom u Makedoniji i na jugu Srbije, a Ujedinjene nacije su je 2003. godine, posle neuspelog miniranja pruge kod Zvečana, proglasile terorističkom organizacijom.

Zapadni vojni izvori smatraju da je ANA, čija je stvarna snaga od početka bila diskutabilna, suštinski prestala da postoji posle akcije makedonske policije kod sela Brodec na Šar-planini 2007. kada je razbijena grupa Ljirima Jakupija iliti "komandanta Nacija".

(Telegraf.rs / RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • edge

    14. januar 2013 | 15:24

    Disko-ninja

  • Nascimento

    14. januar 2013 | 15:58

    Uniformu im sasile babe,a torbicu kupili na buvljaku kod cigana xD snimano kamerom iz proslog veka,a mapu pronasli u nekoj osnovnoj skoli... a ovaj kepec nosi kombinezon 3 puta veci od njega da bi izgledao sire.a daj,ne nam sta su hteli ovim snimkom,ali mene su bas prijatno nasmejali :D

  • R

    14. januar 2013 | 15:42

    Koliko je smesan ovaj mali, ja sam vristao od smeha.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA