NOVA POSKUPLJENJA: Više cene gasa, struje, cigareta, ali ne i hrane

Najavljeno poskupljenje struje, cigareta i alkoholnih pića, dok je povećanje cene putarina još neizvesno, kao i nove cene grejanja. U Ministarstvu finansija i privrede kažu da će se iznosi akciza na alkoholna pića, pivo i cigarete do kraja januara uskladiti sa inflacijom u 2012. godini, koja je iznosila 12,2 odsto

  • 4

Poskupljenje hrane zasad se ne očekuje, ali organizacije za zaštitu potrošača veruju da će se više cene energenata odraziti i na krajnju cenu prehrambenih proizvoda.

Cena gasa za industrijske potrošače već je povećana za 10 odsto, a od 1. februara za isti procenat biće skuplji i gas za distributere i domaćinstva.

Otud će Beogradske elektrane, u saradnji sa Skupštinom grada kao osnivačem, razmotriti da povećaju cenu grejanja za pet odsto za građane, a za poslovne korisnike za tri odsto.

Od februara se može očekivati i poskupljenje električne energije, verovatno za 10 do 12 odsto, kao i cigareta i to za 10 dinara po paklici zbog usklađivanja akciza, dok se, po tom osnovu, očekuju i više cene alkoholnih pića.

U Ministarstvu finansija i privrede kažu da će se iznosi akciza na alkoholna pića, pivo i cigarete do kraja januara uskladiti sa inflacijom u 2012. godini, koja je iznosila 12,2 odsto.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dodje maca na vratanca

    19. januar 2013 | 23:06

    Za cigare je Ok,ali struja,gas e to je katastrofa......sta kazete na to SNS glasaci???

  • Dejo

    20. januar 2013 | 11:08

    Evropa nas čeka frižider ko apoteka , ima keba i kecapa može mirno da se spava ..... Srbijo , srbijo maceho , sve uzimas a .!. Nam daješ...

  • najprovokator

    20. januar 2013 | 08:16

    Ма треба и храна да поскупи,сви сељаци побегли у град и викендом иду кући да "обиђу" стару мајку и покупе храну..оно мало што старци у'ране...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA