EKSKLUZIVNI INTERVJU IZ ZATVORA: Kristijan Golubović: Ja sam nekontrolisano human!

"Zezaju me stražari i robijaši da sam mladunče King Konga koje je upalo u kazan sa super napitkom koji koriste Asteriks i Obeliks", kaže Golubović

  • 27

Najpoznatiji zatvorenik u Srbiji i jedan od malobrojnih preživelih likova iz kultnog filma "Vidimo se u čitulji" Kristijan Golubović govori za Telegraf.rs o tome kako provodi vreme u zatvoru, ko mu je "namestio", šta misli o novoj i bivšoj vlasti,  i zbog čega ga se razvodi.

Za sebe kaže da "kako god da se obrne i okrene, biće uvek tuđa nesreća". Napominje i da je "rođen da ga svi iskorišćavaju, ne zato što je naivan i glup, već zbog toga što je nekotrolisano human".

Da li ste krivi za dela koja Vam se stavljaju na teret i kada je sve počelo?

Stereotipno je pričati u vetar: Nisam kriv. Istinitije je reći da mi je ljaga sa drogom namerno nameštena. A sve je počelo za lokalne izbore, za opštinu Voždovac. Kod mene u kući su bila dva čoveka i nudila mi stan u centru grada i veliki novac da svojim fanovima lobiram da na opštini Voždovac glasaju za Demokratsku stranku. Međutim, ja sam ih odbio, rekavši: "Glasaću za one koji su mi u srcu, a to nisu žuti". Nisam ni posumnjao da sam sam sebi stvorio neprijatelje, ali ipak se tako dogodilo. Kada me je oko glasanja poslušalo jako puno mlađih glasača, mom mirnom životu je došao ekstremni kraj!

Da li su Vam prijatelji okrenuli leđa i više Vas ne poznaju i imate li ih u sadašnjoj vlasti?

Leđa su mi okrenuli svi nevernici koje sam svojom žrtvom bukvalno iznedrio, ali to me je učinilo samo jačim. Ne obazirem se na njih. Prijatelja imam svuda, pa i u novoj vlasti. Sviđaju mi se kako rade i u ovom trenutku bih želeo da Srbija sa njom konačno krene napred. Možda ću nekome nakon ovih mojih reči izgledati kao ulizica. Taman posla, ne želim ništa za sebe. Ja samo verujem razumnijoj varijanti koja je trenutno u vrhu, koja neće uništavati svoj narod kao prethodnici. Intelekt i srce su presudili u izboru, a ne bilo kakva korist, jer ni ja ni ljudi oko mene nisu u tom fazonu. Moj trenutni status to potvrđuje. Niko mi ne pomaže, niti tuđu pomoć želim. 

Da li ste imali bilo kakvih kontakata sa predstavnicima vladajućih partija?

Ni sa kim se nisam sretao iz SNS-a kako ih ne bih kompromitovao svojim izvikanim imenom i dodatno dao materijala onim ludacima koji su me neprestano medijski satanizovali. Ja se u politiku nikada nisam mešao, iako je poznajem i razumem se u haos koji su političari pravili u Srbiji u prethodnih deset godina.

Pre hapšenja ste najavljivali i pisanje autobiografije?

Napisao sam dve od pet knjiga autobiografije u kojoj, između ostalog, otkrivam bezbroj frapantnih činjenica o poznatim i nepoznatim likovima i koje će uznemiriti našu majku Srbiju. O mene su se ogrešili mnogi, hvala im za to. Neljudski nemir mi nije poremetio red  u glavi i mir u srcu. To je večna enigma mojim neprijateljima. Poručujem im da ću se vratiti puno jači i mudriji i sa ovog sivog i praznog mesta, na koje su me oterali sa namerom da patim. To je uradila grupa manijaka sa ciljem da narodu ogadi sam pomen mog zvučnog imena. Radi se o zaostalom deliću mehanizma iz onog doba kada su me vrbovali da ubijem predsednika stranke koja je sada na vlasti, kojoj su nekada pripadali naprednjaci. Bio sam oran da ubijem nekog ustašu, ali svog Srbina − nikada.

Video-snimak Vašeg hapšenja je svojevremeno bio prava medijska senzacija, i sada se na društvenim mrežama često gleda, i ima mnogo pregleda. Kako sada gledate na to?

Stidim se kada me prepoznaju kao kriminalca, a to sam bio najmanje u životu. Imam milion vrlina, čisto srce i dobru dušu. Mišići, tetovaže i šašava impulsivnost koje posedujem ponekad zna da nanese bol drugima, ali uglavnom onima koje pređu krajnje granice mojih principa. Nadam se u pobedu za moju istinu, jer sam naguran u priču kojoj i genetski uopšte ne pripadam. Prezirem svaki porok, a drogu, cigarete i lekove posebno. Ja svuda i uvek od minusa izvučem plus, a to mi je hobi.

Šta planirate dalje?

Dalji ciljevi su mi izložbe crteža, pisanje knjiga i nastavak odvraćanja klinaca od narkomanije. Otvoriću puno sala za trening širom Srbije, gde ću držati psiho-fizičke treninge svima koji moraju ili žele čuti razliku između dobra i zla. Bez koristi, svoje životno iskustvo želim da podelim sa drugima, mlađima posebno. Ako uspem u tome, biću neizmerno srećan.

I bivša supruga Vas je napustila? Zašto?

Gospođa supruga me je napustila zbog sebe a ne mene ili razilaženja karaktera, kako ona tvrdi. Ona je tvrdila da je poslednjih godina naše veze bila mlada i neiskusna. Zanimljivo je, međutim, da nijednog trenutka nije bila neiskusna dok je trošila moj novac. A kada je novca nestalo, kada je trebalo da zapne, onda je bilo "Zbogom dragi"! Nikada mi se nije fizički dopadala, već sam je zavoleo nakon nekoliko godina naše veze. Ubedila me je ponašanjem i pričama da mi je pravi prijatelj. Nažalost, a i na moju sreću, to nije bilo tako. Ona je sada prošlost sa kojom ću definitivno priču završiti na sudu razvodom.

Kako ispunjavate dan u ćeliji?

Trenutno puno crtam i pišem, i treniram. U punoj sam formi. Zezaju me stražari i robijaši da sam mladunče King Konga koje je upalo u kazan sa super napitkom koje koriste Asteriks i Obeliks. Kada izađem, planiram da otvorim jedan umetnički sajt posvećen pravom meni, kako bi svi koji koriste internet mogli da me bolje upoznaju. Uporedo sa njim, napraviću i sportski sajt, krajnje edukativni, a on će biti posvećen mlađim generacijama. Dobio sam i brojne ponude za uloge u filmovima i serijama. Mislim da bi se tu odlično uklopio, ali ću o tome odlučivati kada izađem odavde.

I Vaša majka je bila uhapšena sa vama, pa je naknadno puštena. Pokrenula je i spor oko odštete protiv države.

Žalosno je što građani Srbije odštetama moraju da plaćaju bezrazložno mučenje moje majke i telohranitelja koji su nevini proveli grozno vreme u pritvoru. Pokrenuti su i sporovi i kada dobijem državu na sudu, novac od odštete planiram da uplatim nekoj ustanovi koja se bavi odvikavanjem narkomana od droge. Svima je jasno kao dan da sam u zatvoru po direktivi drugih krivaca koji su slobodni, a glavne dokaze, moji prisluškivani razgovori, montirani su od strane policije, ali to ni ja ni sud ne možemo dokazati.

Da li ste vernik?

Moje ime znači hrišćanin. Veoma sam pobožan i nikada ne bi učinio bilo šta loše u okolini verskog objekta, a kamoli u crkvi moje vere i naroda. Svakodnevno već tri godine prisustvujem ukidanju pritvora i blagim kaznam pravim narko-dilerima, Miloševićevim lopovima, banditima i siledžijama. Ne očekujem za sebe pravdu, ali mi je ogromna uteha istina, koja je potpuno suprotna od svega onoga što se u javnosti vezuje za mene. Loše je to što neće sve to da uvidi sudsko veće i oslobodi me nepostojeće krivice.

Pogledajte foto-galeriju:

(I. M. / Foto: S. Pikula)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko Vozdovac

    27. januar 2013 | 12:34

    Znao sam da je on samo slučajno zalutao u Vidimo se u čitulji i da on nije krimos nego savremena majka Tereza.

  • Nikola

    27. januar 2013 | 10:07

    Hehehehe, za ministra kulture ga treba staviti. Pa ovo je genije...

  • Mr

    27. januar 2013 | 10:44

    Po njegovoj prici,on je nevin,mnogo fin,nikada nije nesto radio protiv zakonito.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA