VUKOVAR: Hrvatski veterani skidaju ćirilične table!

Veterani tvrde i da je javna tajna da mladići srpske nacionalnosti planski odlaze na vojnu obuku u Srbiji i smatraju da će im politika dvojezičnosti biti dodatni motiv za dalje aktivnosti

  • 6

Nakon najave da će u Vukovaru biti uvedeni dvojezični i dvopismeni natpisi, članovi Štaba za odbranu hrvatskog Vukovara izjavili su da su spremni da, po cenu prekršajne ili krivične odgovornosti, dobrovoljno skidaju najavljene ćirilične natpise i table.

Oni smatraju da je neshvatljivo da "premijer Zoran Milanović odustaje od interesa većinskog hrvatskog naroda, od istine o hrvatskoj novijoj istoriji i da prodaje ponos i žrtvu za samo desetak hiljada glasova vukovarskih Srba".

U saopštenju je navedeno i da gradonačelnik Željko Sabo, mora da bude svestan da mu Hrvati Vukovara više nikad neće dati poverenje i birati ga za gradonačelnika, jer svesrdno pomaže svom stranačkom šefu i putem kontrolisanih medija pokušava da kreira mišljenje javnosti, kako bi skinuo bar malo sramote sa svoje ličnosti i svog imena.

Hrvatska veteranska udruženje tvrde i da je javna tajna u Vukovaru i ostalom delu hrvatskog Podunavlja da mladići srpske nacionalnosti organizovano i planski odlaze na vojnu obuku u vojne ili paravojne kampove u Srbiji i smatraju da će politika dvojezičnosti i ćirilice u Vukovaru takvim militantnim grupama biti dodatni motiv za dalje nacionalističko-šovinističke planove i aktivnosti.

(Telegrf.rs / Izvor: Tanjug / Foto: Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zullu

    5. februar 2013 | 23:56

    Hahaha ovo je bas smesno...pa da li ima gorih sovinistickih svinja od pokatolicenih srba koji sebe nazivaju Hrvatima?Paravojni kampovi???OMG,ovo je vec dusevna bolest...

  • vaš novinar

    6. februar 2013 | 00:10

    Pa čekajte malo, zar nije ćirilica "drevno" vaše Hrvatsko pismo?

  • Bullet

    6. februar 2013 | 08:30

    A jesu zatucani ovi matorci iz Vukovara ti ljudi jos zive u devedesetim.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA