ZBOG IZJAVE O "ĆORAVIM VOZAČIMA": Komitet za bezbednost saobraćaja traži smenu Drobnjaka

Direktor JP "Putevi Srbije" izjavom da bi i "ćorav video stubove na auto-putu", na mestu na kojem su se 22. i 23. februara desile saobraćajne nesreće, grubo vređa žrtve i njihove porodice

  • 11

Komitet za bezbednost saobraćaja zahteva od Vlade Srbije da bez odlaganja smeni Zorana Drobnjaka sa čela JP "Putevi Srbije" zbog skandalozne izjave "da bi stubove na auto-putu video i ćorav", ali i zbog brojnih propusta u obezbeđivanju sigurnih puteva.

- Izjava generalnog direktora JP "Putevi Srbije" objavljena u današnjem štampanom izdanju "Blica" o tragičnim saobraćajnim nesrećama koje su se dogodile 22. i 23. februara na pristupnoj saobraćajnici auto-puta Beograd-Subotica kod Novog Sada, kada je jedna osoba poginula, a tri povređene, potpuno je neprimerena i nedopustiva - navode iz Komiteta za saobraćaj.

Osim što je sporni intervju usmeren na izbegavanje krivične odgovornosti zbog propusta odgovornih u "Putevima Srbije", Drobnjak grubo vređa žrtve saobraćajnih nezgoda i njihovih porodica, saopštava Komitet za saobraćaj.

- Kada gospodin Drobnjak izjavljuje "da bi stubove video i ćorav vozač", iako ti stubovi nisu bili označeni odgovarajućom signalizacijom i nisu bili osvetljeni na odgovarajući način, on vređa ne samo stradale na tim stubovima, već i zdrav razum svih građana Srbije, a naročito stručne javnosti - podvlači se u saopštenju.

Ako po mišljenju gospodina Drobnjaka, kažu iz Komiteta, stubove može videti ćorav vozač čak i po mraku, zašto su nakon tragičnih događaja ispred stubova postavljene vertikalne zapreke sa treptačima?

- Zašto gospodin Drobnjak pravda nefunkcionisanje javne rasvete na tom mestu navodnom krađom kablova, ako je javna rasveta na tom mestu nepotrebna, pa čak i ćoravim vozačima? - pitaju direktora "Puteva Srbije".

Iz Komiteta podsećaju javnost na neke teške saobraćajne nezgode u Sićevačkoj klisuri (15. septembar 2012.) kada je stena pala na autobus pun putnika ili one u Salakovcu kod Požarevca (26. novembar 2011) kada je automobil naišao na led i kada su poginule dve osobe od kojih je jedna bila četvoromesečna beba.

- I pored zakonske obaveze, preduzeće na čijem je čelu gospodin Drobnjak nije izvršilo nijednu dubinsku analizu saobraćajnih nezgoda sa poginulima u protekle tri godine - stoji na kraju saopštenja Komiteta za saobraćaj.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZASTICENI SVEDOK

    27. februar 2013 | 12:35

    Pre otkaza mu treba proveriti ko ga stiti i zasto je jos uvek na funkciji jer se zna da je surovao sa Ljubisom Cumetom i NIBENSOM i od njih dobijao pare a onda mu usi iscupati zbog njegovog krajnjeg bezobrazluka !!!!!!!!!!!

  • Srbin

    27. februar 2013 | 12:15

    Kako mi je drago zbog toga...zbog takvih kao sto je on,putevi su nam uzas

  • Vozac

    27. februar 2013 | 14:17

    Smeniti ga,procesuirati po zakonu i ocistiti ovu bagru od kontraverznih ministra.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA