DROBNJAK: Izvinjavam se porodicama, tužiću čelnike KBS

Zoran Drobnjak, generalni direktor JP "Putevi Srbije" izvinio se porodicama nastradalih zbog neprimerene izjave jednom dnevnom listu i najavio je krivične prijave protiv čelnika Komiteta za bezbednost saobraćaja

  • 3

Generalni direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak uputio je izvinjenje žrtvama i njihovim porodicama, najavljujući podnošenje krivičnih prijava protiv čelnika KBS.

Srpski komitet je zatražio od Vlade Srbije da bez odlaganja smeni Drobnjaka, zbog njegove "neprimerene i nedopustive izjave dnevnom listu "Blic" povodom tragičnih saobraćajnih nezgoda koje su se dogodile 22. i 23. februara 2013. U tim nezgodama jedna osoba je poginula, a tri su povređene.

Sa druge strane, Drobnjak ne želi više da daje komentare dok nadležni organi ne završe istragu, jer svako dalje davanje informacija utiče na tok istrage, što zakonski nije dozvoljeno.

- Obzirom da je jedna novinarska neformalna priča uzrokovala uzbunjivanje javnosti, osećam, kao čovek pre svega, potrebu da se izvinim žrtvama i da potvrdim da nikada nisam imao nameru nikoga da uvredim, a posebno porodicu poginule devojke i porodice povređenih - rekao je Drobnjak.

- Raspolažemo dokazima da Srpski komitet za bezbednost saobraćaja svesno obmanjuje javnost u cilju manipulisanja - istakao je on.

On je rekao da Srpski komitet za bezbednost saobraćaja nije zvaničan državni organ već grupa građana, koja je više puta podnela krivične prijave protiv "Puteva Srbije", koje je sud odbacio.

- Po završetku ove istrage Javno preduzeće "Putevi Srbije" podneće krivičnu prijavu protiv direktora Srpskog komiteta za bezbednost saobraćaja, gospodina Damira Okanovića - naveo je Drobnjak.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor

    27. februar 2013 | 19:40

    Ovaj vole fotelju vise nego lebac

  • svensson

    27. februar 2013 | 18:29

    Kad Vucara stegne siju

  • pogodi

    28. februar 2013 | 00:05

    i ako je pre par dana bila nezgoda na istom mestu ,a zatim zena nastradala .i malo da doticni ima obraza p,podigao bi guzicu sa te fotelje i otisao u pester da hvata promaju .jer je to njegova ludskost bila s obzirom koju je funkciju bio preuzeo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA