ĐURIĆ: Odluka o povećanju aflatoksina šamar građanima

- Ako nam je izgovor da i Amerikanci imaju tu dozvoljenu granicu, onda hajde da kod nas važe i svi ostali američki standardi - poručio je poslanik LDP-a

  • 6

Odluka Vlade da od sada dozvoljena količina aflatoksina u mleku bude 0,5 a ne 0,05 mikrograma po kilogramu je šamar Vlade građanima, izjavio je poslanik LDP-a Bojan Ðurić.

On je rekao da očekuje da javnost i građani Srbije reaguju na tu, po njemu, “skandaloznu odluku”.

- Znači li to da ćemo od sada u svakoj situaciji kada imamo neki problem, umesto da ga rešavamo, menjati zakonsku regulativu i govoriti kako je sve u redu. To takođe obesmišljava naše evropske integracije. A ako nam je izgovor da i Amerikanci imaju tu dozvoljenu granicu, onda hajde da kod nas važe i svi ostali američki standardi - rekao je Ðurić.

On je podsetio da je Vlada prihvatila zahtev LDP-a da se najverovatnije 5. marta održi posebna sednica o bezbednosti mleka i prehrambenih proizvoda i zato današnju odluku Vlade o povećanju dozvoljene količine aflatoksina ocenjuje kao kontradiktornu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vesna

    1. mart 2013 | 00:45

    Baš kao iz zezalice koja već kruži netom...To bi poštovana gospodo iz Vlade i g-dine Kneževiću bilo isto kao kada bi smo sada količinu dozvoljenog alkohola u krvi povećali sa o,o29 na 2,9...Pa hajde da vidimo šta bi se dešavalo.Američke norme uvedite kada nam i standard bude kao američki...ali nemojte posle da se čudite kada počnu masovna ubistva po školama itd...kao u Americi...verovatno od njihovog zdravog života i ishrane...daleko bilo!

  • TarikPazarac

    1. mart 2013 | 00:05

    Bravo za vladu!Sad kad su povecali granicu mleko je sigurno.Nema vise opasnosti!

  • Samir Nisic

    1. mart 2013 | 08:40

    HAHAHAHA,mislim,STRASNO!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA