KONAČNO U POLICIJI: Mišiću pritvor od 48 sati! (FOTO)

Mišić je došao tačno u 13 sati u zgradu SUP-a u Bulevaru despota Stefana, gde je pred istražnim sudijom davao iskaz u vezi s ovim incidentom puna dva sata i na kom je, kako nezvanično saznajemo, negirao učešće u tuči

  • 16

Navijaču Crvene zvezde Urošu Mišiću, koji se sumnjiči da je učestvovao u sukobu dve grupe mladića u beogradskoj diskoteci "Plastik" u kojoj je povređen marinac, pripadnik obezbeđenja Ambasade SAD u Beogradu, nakon saslušanja koje je trajalo do 15 časova određeno mu je policijsko zadržavanje od 48 sati.

Mišić je došao tačno u 13 sati u zgradu SUP-a u Bulevaru despota Stefana, gde je pred istražnim sudijom davao iskaz u vezi s ovim incidentom puna dva sata i na kom je, kako nezvanično saznajemo, negirao učešće u tuči.

Pola sata pre toga oko zgrade MUP-a primećen je veliki broj pripadnika policije, dok se u okolnim ulicama čula pesma navijača Crvene zvezde, kluba za koji Mišić navija.

Uroš Mišić je, kao što je najavio u intervjuu za Telegraf, došao u policiju dobrovoljno kako bi odgovarao na pitanja u vezi s incidentom u diskoteci "Plastik" kada je pretučen američki marinac.

Mišić je u zgradu policije ušao zajedno sa svojim advokatom Borivojem Borovićem, koji ga je zastupao i prilikom optužbe za napad na žandarma Nebojšu Trajkovića, ali nije davao izjave.

Mišić je u izjavi za naš portal negirao da je učestvovao u tuči u diskoteci "Plastik" i objasnio da se nije do sada predao jer se plašio medijske hajke, za koju je rekao da je bila ista kao i u "slučaju Trajković".

- Kategorično tvrdim da nisam učestvovao ni u kakvoj tuči u diskoteci, a nisam ni naneo bilo kakve telesne povrede marincu, što ću i reći u policiji. Delo koje mi se stavlja na teret je banalno, može se rešiti i u skraćenom postupku, a za njega se gotovo nikada ne izriče mera zadržavanja u zatvoru. Želim da sarađujem s policijom. Kao i svaki civilizovani građanin - rekao je Mišić.

MUP: MIŠIĆ ISMEVA POLICIJU!

Mišić je sve do sada izbegavao da se pojavi u policiji i da da iskaz, iako mu je poziv regularno uručen i predat u ruke njegovom ocu.

Policija od 21. februara pokušava da locira begunca Uroša Mišića (24), a u MUP-u ocenjuju da su javne najave o njegovoj predaji igra sa ciljem ismevanja policije.

- Mišić očigledno javno ismeva policiju i na taj način želi da preokrene situaciju u svoju korist - navode u policiji.

NEZAVISNI POLICIJSKI SINDIKAT: POZDRAVLJAMO HAPŠENJE MIŠIĆA

Nezavisni policijski sindikat Srbije pozdravio je određivanje pritvora Urošu Mišiću.

-Verujemo da će nadležni organi učiniti sve što je u njihovoj nadležnosti kako bi se utvrdilo ko je ogovoran za ovaj incident i kako bi krivci bili adekvatno kažnjeni. Nadamo se, kada naše pravosuđe već ne izriče visoke kazne za napade na srpske policajce čije živote, prema svemu sudeći, smatra najjeftinijom robom, da će u slučaju ataka na inostrane bezbednjake, primeniti adekvatnije kaznene aršine - saopštio je  predsednik NPSS Momčilo Vidojević.

(D. Zlojutro)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toki

    6. mart 2013 | 13:44

    A ko mu placa advokata??

  • Ljuba

    6. mart 2013 | 14:59

    Njemu je zanimanje "navijac crvebe zvezde"...!?! Kakva sramota za klub za koji i sam navijam... Zasto se ne kaze huligan Misic ili probisvet Misic, nego navijac? Kakve on veze ima sa fudbalom?!?

  • MrNo32

    6. mart 2013 | 13:22

    Значи у Србији је осумњучени крив док се не докаже да је невин!? Или је већ унапред осуђен!? Браво за нас!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA