DRAMATIČNO: Severna Koreja besna zbog sankcija, sledi nuklearni napad na Ameriku!

- Izvršićemo napad na glavni grad agresora - izjavio je neimenovani zvaničnik vlade ove izolovane zemlje. Premda je ovakva retorika Pjongjanga uobičajena, poslednjih dana je intenzivirana zbog najave novih sankcija UN

  • 5

Severnokorejsko rukovodstvo zaklelo se da će izvršiti nuklearni napad na Sjedinjene Američke Države nekoliko sati pre rasprave diplomata u Ujedinjenim nacijama oko pitanja novih sankcija prema Pjongjangu, koje će biti uvedene zbog poslednje atomske probe.

- Izvršićemo napad na glavni grad agresora - izjavio je neimenovani zvaničnik vlade ove izolovane zemlje.

Premda je ovakva retorika Pjongjanga uobičajena, poslednjih dana je intenzivirana zbog najave novih sankcija UN.

Ranije je Savet bezbednosti UN, ignorišući pretnje koje dolaze iz Severne Koreje, počeo da se sprema za raspravu o novom i jačem paketu sankcija protiv ove zemlje u poslednjim naporima da je spreči da dalje razvija nuklearno oružje.

Ruski ambasador na Ist Riveru, Vitalij Čurkin, koji trenutno predsedava Savetom, kaže da će glasati o rezoluciji napisanoj od strane Sjedinjenih Država i Kine, koja je najbliži saveznik Severne Koreje.

Uspeh primene novog paketa sankcija zavisi od spremnosti Kine da ih primeni, s obzirom da se u najmnogoljudnijoj zemlji sveta nalaze kompanije i banke sa kojima Pjongjang sarađuje.

Severna Koreja preti i da će 11. marta prekršiti primirje sa Južnom Korejom, koje je na snazi od 1953. godine, u slučaju novih sankcija. Takođe, najavljuju početak "hirurški precizne operacije" koja će u jednom potezu ujediniti podeljeno Korejsko poluostrvo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nemanja

    7. mart 2013 | 10:53

    Srbija bi trebalo da iskoristi taj trenutak i u metezu 3. Svetskog rata protera siptare sa kosova!

  • Strucnjakowsky

    7. mart 2013 | 12:16

    Nemanja@Tako ce i biti.

  • banana

    7. mart 2013 | 12:28

    Ajde neka pukne vise pa da odemo u kosovo malo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA