Princ: Ne zaboravimo izgubljene živote u bombardovanju

- Sa velikom tugom sećamo se užasne agresije i patnje koje su pretrpeli svi naši građani, naša zemlja, onih koji su tragično nastradali i njihovih porodica - izjavio je prestolonaslednik

  • 5

Princ Aleksandar Karađorđević je povodom 14. godišnjice NATO bombardovanja Srbije izjavio da izgubljeni životi, kao i mnogobrojni povređeni, nikada ne smeju biti zaboravljeni i da se zarad uspomene na sve postradale Srbija mora okrenuti boljoj budućnosti za sve građane - Evropi, odnosno EU.

- Sa velikom tugom sećamo se užasne agresije i patnje koje su pretrpeli svi naši građani, naša zemlja, onih koji su tragično nastradali i njihovih porodica. To je bio slučaj sveobuhvatne agresije kakav Evropa ne pamti od vremena Drugog svetskog rata - poručio je princ Aleksandar, navodi se u saopštenju.

On je podsetio da se i posle 14 godina Srbija bori da se oporavi od razaranja koje je pretrpela tokom bombardovanja.

- Još jednom se, nažalost, pokazalo da nasilje samo rađa novo nasilje i bol, a da se do trajnih rešenja na prostoru bivše Jugoslavije i drugde može doći samo mirnim putem - poručio je on.

- Izgubljeni životi ljudi, kao i mnogobrojni povređeni, nikada ne smeju biti zaboravljeni i zauvek će ostati u našim srcima. Ipak, zarad uspomene na sve postradale moramo se okrenuti boljoj budućnosti za sve naše građane, Evropi i Evropskoj uniji, velikoj porodici naroda, kojoj se moramo pridružiti i gde nam je sasvim sigurno mesto -  istakao je princ Aleksandar u pisanoj izjavi.

Sutra se navršava 14 godina od početka NATO agresije na Srbiju, tadašnju SRJ, kada je tokom 79 dana ubijeno najmanje 2.500, a ranjeno i povređeno više od 12.500 ljudi.

Napadi na Srbiju počeli su 24. marta 1999. godine, a poslednji napad dogodio se 10. juna, u 13.15 sati, nedaleko od Kosovske Kamenice.

(I. M. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tom

    23. mart 2013 | 11:01

    Boli tebe kita za ovo, nego bolje bi ti bilo da naucis srpski da pricas

  • dule

    23. mart 2013 | 11:40

    Tako je jako se on sekira za nas. I on bi se uglavi u neku drzavnu fotelju. Ko i ostala goveda i da muzu drzavu. A dok je bilo bombardovanja on se krio na zapadu.

  • Svetac

    23. mart 2013 | 12:04

    Jadan bio je prisutan pa se potreso more mars

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA