KONAČNO: Tijana putuje u Hjuston!

Tijana Ognjanović će put Hjustona krenuti krajem nedelje avionom kompanije "Oranž avijejšn". Porodica se zahvaljuje svima koji su im pomogli u ovoj borbi, ali napominju da ona još nije gotova

  • 2

Tijana Ognjanović (8), kojoj je dijagnostikovana restriktivna kardiomiopatija, krenuće krajem nedelje na lečenje u američki grad Hjuston, avionom kompanije "Oranž avijejšn".

Kako je saopštila Fondacija princeze Katarine, koja je organizaciono podržala odlazak Tijane na lečenje, ona će otputovati u Hjuston u pratnji svoje majke Jelene Ognjenović i kardiologa iz Instituta za majku i dete dr Sergeja Prijića.

Po preporuci Tijaninog dugogodišnjeg lekara, prof. dr Jovana Košutića, kardiologa u Institutu za majku i dete, Tijanino zdravstveno stanje zahteva prevoz specijalnom medicinskom avio-kompanijom koja će, pored neophodne medicinske opreme unutar samog aviona i medicinskog osoblja, leteti na "nivou mora", što iznosi 3.000 metara.

Zdravstveno stanje Tijane Ognjanović je veoma delikatno. Ona će u Hjustonu biti primljena u teksašku dečju bolnicu, gde će biti na listi čekanja za transplataciju srca, a adekvatan donator se može čekati i do 12 meseci, navodi se u saopštenju.

Koordinator za pacijente u dečjoj bolnici "Teksas" Bareda Vong za Telegraf je rekla da će predstojeća operacija biti složen zahvat, ali da se nada njenom uspehu.

Kompanija "Turkiš erlajnz" obezbedila je besplatnu povratnu avio-kartu za Hjuston Tijaninom ocu, Nebojši Ognjanoviću kao i povratnu kartu, Hjuston-Beograd dr Sergeju Prijiću.

Specijalan avion za Tijanin prevoz je angažovan zahvaljujući donaciji kompanije "Jat ervejz", Ministarstva unutrašnjih poslova, dnevnog lista "Naše novine" i podršci Aerodroma "Nikola Tesla" - Beograd.

Roditelji Tijane Ognjanović saopštili su da je porodica, nakon mnogo pokušaja i uz pomoć Fondacije princeze Katarine Karađorđević, uspela da nađe avio-prevoznika, specijalizovanog za takozvani ambulantni let.

Podsećamo, iako se roditelji ovog deteta za njeno zdravlje bore već duže vreme, problem Tijane Ognjanović srpsku javnost uznemirio je tek kada je o njemu govorio glumac Sergej Trifunović u rijalitiju "Veliki Brat".

Tijanina operacija u Hjustonu najpre je koštala milion dolara, ali je doktor pristao da spusti cenu na 710.000 dolara. Među onima u kojima je ova priča probudila humanost, a kojih je iz dana u dan bilo sve više, bio je i najbolji svetski teniser Novak Đoković, folk pevač Aca Lukas, košarkaška reprezentacija Srbije, crnogorski fudbaleri, kao i nekoliko navijačkih grupa.

Ubrzo, otvoren je i poseban broj za SMS poruke, kao još jedan od načina da se pomogne porodici Ognjanović.

Najnoviji u nizu problema za ovu porodicu javio se nakon što nijedna komercijalna avio-kompanija nije pristala da preveze Tijanu do Hjustona na transplantaciju srca, zbog velikog rizika.

Srećom, i ta prepreka je prevaziđena.

Ipak, Tijanina borba još nije gotova. Kako je u jednom od ranijih razgovora za Telegraf rekao Tijanin otac, zdravstvena nega za Tijanu, nakon što dobije novo srce, godišnje će koštati između 20.000 i 40.000 dolara.

Ako želite da pomognete u Tijaninoj borbi za zdravlje, to možete uraditi na račun Komercijalne banke a. d. Beograd, Svetog Save 14, na ime Tijana Ognjanović, Roze Luksemburg 35, 11000 Beograd, Srbija.

Dinarski račun: 205-9011004816395-73

Devizni račiun: KOBBRSGB; IBAN; RS 35205903101860366239

(M. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lea

    11. april 2013 | 18:12

    Tico.andele mali sretno ti bilo.Najlepsa vest danas.Mislimo na tebe i zeljno cekamo tvoj povratak.

  • Milena

    27. april 2013 | 11:54

    Nadam se da ce sve da prodje kako treba pa da se opet organizuju neke velike akcije za njen oporavak, npr da ponovo bude ono preko sms-a! Srecica mala

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA