PENTAGON: Severna Koreja može lansirati nuklearnu raketu!

U novom izveštaju se kaže da je Obaveštajna agencija za odbranu "sa umerenom sigurnošću procenila" da Severna Koerja "u ovom trenutku rasoplaže nuklearnim oružjem" koje mogu da nose balističke rakete

  • 2

Pentagon u svom novom izveštaju navodi da Severna Koreja verovatno ima nuklearno oružje koje može biti lansirano balističkom raketom, mada kaže da to oružje nije mnogo pouzdano.

Procenu Obaveštajne agencije za odbranu objavio je danas republikanski kongresmen Dag Lamborn na saslušanju u Odboru za oružane službe u Predstavničkom domu.

Lamborn je pročitao, kako je rekao, deo poverljivog izveštaja koji nije označen kao "poverljiv". Jedan drugi kongresmen je kazao da je izveštaj završen u martu, prenosi AP.

U njemu se kaže da je Obaveštajna agencija za odbranu "sa umerenom sigurnošću procenila" da Severna Koerja "u ovom trenutku rasoplaže nuklearnim oružjem" koje mogu da nose balističke rakete.

U izveštaju se dodaje da Obaveštajna agencija za odbranu smatra da to oružje nije mnogo pouzdano, što znači da možda ne bi funkcionisalo kako treba. U delu koji nije označen kao "poverljiv" ne pominje se domet tog oružja.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • elvir

    12. april 2013 | 10:31

    Ma ajde pali bre vec jednom dosta stim pretnjama

  • Crni

    12. april 2013 | 10:55

    " PENTAGON: Severna Koreja može lansirati nuklearnu raketu!" Pre dva dana su rekli da S. Koreja nema takvu nuklearnu bombu koju bi raketa mogla da ponese, znaci li to da se takva manja n. bomba moze preko noci napraviti, ili smo malo izgubili kompas pa se ne sje amo ranjih izjava.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA