Podivljala gomila linčovala leoparda (FOTO)

Leopard je "zalutao" u svoje prirodno stanište oteto od strane čoveka i povredio 15 ljudi: to, međutim, ne opravdava ubistvo velike mačke zaštićene zakonom, kao ni podmukli linč od strane podivljale mase onda kada je zver ostala ranjena od strane policije

  • 16

Lovci su ubili leoparda koji je "zalutao" u svoje prirodno stanište oteto od strane čoveka u predgrađu Katmandua i ‭ozbiljno povredio 15 ljudi, uključujući i tri pripadnika policije.

Besna gomila je potom smrtno ranjenu životinju vukla ulicama Gotara, a šokantne slike najbolje prikazuju odnos čoveka prema drugim bićima, a samim tim i prema samima sebi.

Fotografije prethodno prikazuju zaplašene žitelje kako beže dok se zver kreće između zgrada.

Samo nas zanima zašto tada nisu bili toliko hrabri, kao onda kada su ranjenu životinju - kojoj su oteli njen životni prostor - šutirali u masi.

Premda ne pokušavamo da kažemo da leopard koji napadne čoveka može biti ignorisan od strane vlasti, neko pravo mora da postoji, kao i poštovanje prema jednom veličanstvenom biću kakvo je ova velika mačka. Ove životinje su zakonom zaštićene i izumreće ako se ne preduzmu odlučni koraci koji će sprečiti njihovo ubijanje, čak i u ovakvom slučaju, izumreće i pridružiće se hiljadama vrsta koje smo već istrebili.

Kakva bi to šteta bila.

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Filip

    12. april 2013 | 10:30

    Koja necivilizovana i zaglupela stoka od naroda. Nemam reci! Steta sto ih leoparda nine vise pobio. Jadna zivotinja!

  • Србин

    12. april 2013 | 10:31

    Е па претераше га и ови, баш. Па кад су га већ савладали, могли су да га врате у шуму... Непотребно су се иживљавали на њему, дебилно скроз... још ми је поред овакве дебилне масе људи више жао животиње. Мислим, повређено је 15 људи, разумем све, ја би' исто био бесан, ал' шта сад, то је звер, дивља животиња...

  • xxxxx

    12. april 2013 | 10:51

    Kakvi divljaci i onda ih treba žaliti, treba to sve sravniti sa zemljom a ne im pomagati da preživljavaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA