Može li kredit za dva sata ili je u pitanju prevara?

Ukoliko želite da kupite auto na kredit, pa ste u obavezi da stavite zalog na auto, kredit se ne može završiti za dan. A ako kupujete stan, tu vam treba bar dva meseca strpljenja

  • 1

Sve češće banke se reklamiraju brzinom i ekspeditivnošću u odobravanju kredita.

To je možda tehnički moguće za male keš pozajmice sa visokim kamatama, ali ako kupujete stan, potrebno je  najmanje dva meseca strpljenja.

Ako želite kredit za dva sata, to ne znači da ste pošteđeni dokumentacije koju morate da podnesete banci uz zahtev za kredit. Naprotiv, uredna dokumentacija je prvo i osnovno što morate imati kod sebe.

Dakle, zahtev za kredit će primiti neko od službenika, pregledati dostavljenu dokumentaciju i upisati dodatne podatke ukoliko postoji potreba za tim. Zahtev će uneti u internu aplikaciju bankarskog informacionog sistema, koji sam povlači izveštaj iz Kreditnog biroa, radi skoring, kategorizaciju klijenta i procenu kreditne sposobnosti i po principu klika prenosi zahtev dalje na odlučivanje.

Zahtev se elektronski prosleđuje na odlučivanje Kreditnom odboru banke. Naime, članovi Kreditnog odbora u samoj aplikaciji daju saglasnost za odobrenje kredita, kako bi se proces odobravanja priveo kraju.

Ovo znači da se nakon odobrenja Kreditnog odbora štampaju odluke Kreditnog odbora o odobrenju kredita i ostala prateća dokumentacija, koju članovi Kreditnog odbora i fizički potpisuju.

Ali da ovde podvučemo crtu. Banke će biti ekspeditivne kada imaju razlog za to. Visoke kamatne stope koje prate ovakav vid odobravanja kredita, visoke provizije, pa čak i provizije koje se godišnje plaćaju za administriranje kredita uz ograničen maksimalan iznos kredita su razlog postojanja ovakvih kredita.

I ovo je moguće samo za keš kredite do određenog iznosa za koji banka ne zahteva obezbeđenje sem osiguranja korisnika kredita i menica. Jer, ukoliko želite da kupite automobil na kredit, pa ste u obavezi da stavite zalog na auto, kredit se ne može završiti za dan. A ako kupujete stan, tu vam treba najmanje dva meseca strpljenja.

(Telegraf.rs / Izvor: Potrošač)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA