NEMA VIŠE "RTNJA": Izgoreo planinarski dom na Kopaoniku (VIDEO)

- Požar je lokalizovan jutros oko 3.40 časova i sprečeno je da se vatra proširi na okolnu šumu, tako da trenutno u Srbiji nema aktivnih požara - poručio načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić

  • 5

Načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je da u ovom trenutku nema aktivnih požara na teritoriji Srbije, a da je noćas na Kopaoniku u požaru izgorela cela krovna konstrukcija Planinarskog doma "Rtanj", povređenih nije bilo, ali je materijalna šteta velika.

- Sinoć  u 22.20 časova primljena je dojava da gori odmaralište na Kopaoniku i za nekoliko minuta reagovala je vatrogasna jedinica sa samog Kopaonika, i uz pomoć kolega iz okolnih mesta, požar je lokalizovan, jutros oko 3.40 časova i sprečeno je da se vatra proširi na okolnu šumu - preneo je Marić.

Ispostavilo se da je požar izbio u jednoj prostoriji doma "Rtanj", koji se ubrzo proširio na krov, koji je u potpunosti izgoreo, kao i potkrovlje i jedan deo sprata, tako da je materijalna šteta velika.

Što se tiče situacije u drugim krajevima Srbije, Marić je rekao da je požar na Goču lokalizovan sinoć oko 22 sata, požar na Crnom vrhu pre dva dana, a sinoć je lokalizovan je i manji požar kod Vranja koji je izbio pre dva dana.

- U ovom trenutku nema aktivnih požara na teritoriji Srbije - zaključio je načelnik Sektora za vanredne situacije.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Republikanac

    5. maj 2013 | 15:17

    Darko, što nisi išao u školu? Lakše bi shvatili sta si hteo da kažeš.

  • Миливоје

    5. maj 2013 | 19:26

    Ту ће сада да никне један леп, велики хотел, приватан наравно и никад се узрок овог пожара неће утврдити. На жалост, тако је у Србији док се нешто на боље не промени.

  • Solarbg

    5. maj 2013 | 17:44

    Darko..probaj na spanskom!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA