Palestinci demonstriraju protiv proslave godišnjice Države Izrael! (FOTO)

Hiljade demonstranata je marširalo u Ramali, na Zapadnoj obali, noseći zastave i velike simbolične ključeve, uzvikujući: "Pravo na povratak neće umreti!". Nešto manje demonstracije održane su u pojasu Gaze

  • 0

Palestinci na Zapadnoj obali i u pojasu Gaze demonstriraju danas povodom 65 godina od nastanka Izraela, posle čega je izbio rat u kome ih je na stotine hiljada pobeglo ili isterano iz svojih domova.

Hiljade demonstranata je marširalo u Ramali, na Zapadnoj obali, noseći zastave i velike simbolične ključeve, uzvikujući: "Pravo na povratak neće umreti!"

Nešto manje demonstracije održane su u pojasu Gaze.

Palestinci stvaranje Izraela zovu "nakba", što znači katastrofa, u nastojanju da opišu svoj poraz i raseljavanje u ratu koji Izrael naziva ratom za nezavisnost.

 

Sudbina palestinskih izbeglica i njihovih potomaka koji žive na palestinskim teritorijama i u susednim arapskim zemljama jedno je od nejeksplozivnijih pitanja u sukobu između dva naroda na Bliskom istoku.

Danas preživelih izbeglica i njihovih potomaka ima nekoliko miliona, navodi Asošiejted pres.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA