HAG: Danas obeležavanje 20 godina Tribunala

Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) osnovan 25. maja 1993. godine Rezolucijom 827 Saveta bezbednosti UN danas obeležava dvadeset godina postojanja

  • 2

U Hagu će danas biti obeležena 20. godišnjica Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) koji je osnovan 25. maja 1993. godine Rezolucijom 827 Saveta bezbednosti UN.

Svečanosti će prisustvovati holandski kralj Vilem -Aleksander i visoki zvaničnici Tribunala. Govoriće predsednik suda Teodor Meron, glavni tužilac Serž Bramerc i sekretar Džon Hoking, rekla je ranije Tanjugu portparolka Tribunala Magdalena Spalinjska.

Delu svečanosti u glavnom foajeu Tribunala prisustovaće i visoki zvaničnici UN i holandskih vlasti, navela je Spalinjska.

U drugom delu svečanosti, u Atrijumu Gradske kuće u Hagu, biće otvorena izložba o istoriji Tribunala i njegovim najvećim dostignućima, za dve decenije postojanja.

- Biće prisutni predstavnici međunarodnih institucija, drugih međunarodnih sudova sa sedištem u Hagu, kao i diplomatski kor, diplomate i ambasadori, uključujući diplomate iz zemalja bivše Jugoslavije, kao i predstavnici dijaspore zemalja bivše Jugsolavije u Holandiji - kazala je Spalinjska.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srdjan D.N.

    27. maj 2013 | 11:50

    Najvece dostinuce im je drzanje coveka u podrmu celu deceniju iz koga ga izvode otprilike jedanput godisnje da mu kao sude.

  • русија

    27. maj 2013 | 14:36

    бјелосвјетски олош

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA