PayPal porudžbine zagušile carinu!

Savetnica u Ministarstvu finansija Jasna Matić kaže da je ogroman teret na "Pošti" i carini doveo do zastoja i nešto sporije isporuke pošiljki

  • 3

Početak rada PayPal servisa u Srbiji obeležilo otežano carinjenje robe, uglavnom zbog izuzetnog broja internet kupovina.

Specijalna savetnica za konkurentnost i ekonomiju znanja Ministarstva finansija i privrede Srbije Jasna Matić navela je da početak rada PayPala u Srbiji, ipak, prate manji problemi.

- Problemi su pre svega u praksi carinjenja i isporuke, jer je ogroman teret na "Pošti" i carini doveo i do nekih zastoja i nešto sporije isporuke, a i praksa carinjenja se poneki put ispostavi kao problematična - rekla je ona.

Istakla je da carinske službe pre svega traba da naprave neke procedure za ocenu vrednosti samih pošiljki, budući da carinici po zakonu imaju pravo da procenjuju šta je prava vrednost pošiljki.

Ona je dodala i da je kompanja PayPal spremna da omogući firmama iz Srbije da naplaćuju robu i usluge, ali da još postoje zakonske nejasnoće.

- U PayPalu su nam rekli da su oni spremni, ali tu postoji još mala neizvesnost u našoj zakonskoj regulativi - da li naši građani imaju pravo da imaju račune u inostranstvu i da li se PayPal račun smatra računom u inostranstvu ili samo transakcionim računom, koji onda nema ograničenje - rekla je novinarima.

(Telegraf.rs/ Izvor: Mondo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lud Zbujen

    30. maj 2013 | 12:02

    Zanimljivo jos platis jos ti roknu carinu i postarini i lezarinu bas sam sa komsijo isao da podigne neku glupost iz kanade platio je to na netu 12$ postarna 1260 din carina nesto sitno i lezarina 8 dana po 120 din divota bozija kupovina iz fotelje

  • Zzz

    30. maj 2013 | 12:19

    Srbija munja... stigne za 2 dana i bude na carini 3 nedelje... sve je usrano i komplikovano u ovoj drzavi.

  • Bastenska kolica i crevo za navodnjavanje

    31. maj 2013 | 01:41

    Ja jos cekam svoj big black dildo :/

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA