Milo Đukanović u Srbiji tek posle Dačića u Crnoj Gori!

- Zvanična poseta premijera Crne Gore Srbiji uslediće tek nakon što predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić poseti tu državu - kažu u kabinetu Mila Đukanovića

  • 9

Zvanična poseta premijera Crne Gore Srbiji uslediće tek nakon što predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić poseti Crnu Goru, kažu iz kabineta Mila Đukanovića.

Kako je rečeno iz kabineta crnogorskog premijera, Đukanović neće u junu posetiti Beograd, kako su objavili neki mediji, već će ta poseta uslediti, shodno diplomatskoj praksi, nakon što predsednik Vlade Srbije zvanično poseti Crnu Goru.

Povodom medijskih navoda da će Đukanović tokom juna zvanično posetiti Srbiju, u Kabinetu predsednika Vlade Crne Gore Tanjugu je rečeno da je načelno dogovoreno, shodno diplomatskom protokolu, da se na jesen realizuje zvanična poseta Dačića Crnoj Gori. Nakon toga, kako se navodi, takođe u skladu sa diplomatskim protokolom, biće realizovana zvanična poseta Đukanovića Srbiji.

Prošlonedeljna poseta crnogorskog ministra spoljnih poslova i Đukanovićevog zamenika Igora Lukšića Srbiji bila je, između ostalog, i u funkciji pripreme te posete, a o tome se govorilo i prilikom susreta Dačića i Đukanovića pre dve nedelje u Crnoj Gori.

"Blic" piše da se dobra saradnja Nikolića i Đukanovića razvija od 2008, a da ih je konačno "ujedinio" zajednički "neprijatelj" Boris Tadić, koga je Podgorica "omrznula" jer je ocenila da se nedopustivo meša u njihove unutrašnjepolitičke stvari.

"Blic" podseća da Đukanović nije bio u zvaničnoj poseti Beogradu od sahrane ubijenog premijera Zorana Đinđića 2003.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Лане

    3. jun 2013 | 16:37

    А шта ће нам то смеће мафијашко и србофобно? Зашто да долази?

  • pecanac

    3. jun 2013 | 16:44

    sta ce nam ta poturica da zagadi Srpski rod.sestra mu je udata za okorelog vehabiju,

  • Podgorica

    3. jun 2013 | 17:23

    Kakav god da je bolji je od svih vaših zajedno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA