SRBI, OPREZ: Pazite se prevara na sajtovima za prodaju! (VIDEO)

Jedan od najrasprostranjenijih vidova prevara na sajtovima namenjenim Internet kupovini i prodaji jeste takozvano "podizanje cena". Pogledajte postupak ove prevare na sajtu "Limundo"

  • 15

Veštačko "podizanje cena" na sajtovoma za Internet-prodaju jedan je od najrasprostranjenijih vidova prevara korisnika. Takav slučaj dogodio se i na popularnom "Limundu", ali uprava ovog sajta tvrdi da su problem regulisali.

Način na koji je moguće varati na ovom sajtu prikazan je na video-klipu koji već nekoliko dana kruži Internetom. Video prikazuje postupak veštačkog "pumpanja" cena i pohvala između dvoje korisnika, identifikovanih samo pomoću "nadimka".

U upravi "Limunda" kažu da su ove razmenjene ocene, kao i transakcije, poništene.

- Svi članovi koji veštacki podižu cene kažnjeni su u skladu sa unapred prihvaćenim pravilnikom Limunda, pa tako i Goca50 i kiza08. Dodatno, nalozi koji krše pravila Limunda na ovaj način trajno se suspenduju u trenutku kada je to bezbedno po ostale članove koji su sa njima sarađivali - kažu u "Limundu" za Telegraf i dodaju da "niko od kupaca nije oštećen, a pomenuti predmet je kružio isključivo između prodavaca".

Primera ovakvih prevara je mnogo, a jedan od najboljih načina da kao korisnik zaštitite i sebe i druge korisnike, jeste da i najmanju nepravilnost prijavite adiministratorima sajtova na kojima trgujete.

U međuvremenu, Telegraf podseća na top 10 Internet prevara koje su "potresle" mrežu, u svom pregledu iz dva dela.

Budite oprezni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rale

    5. jun 2013 | 10:18

    Limundo sajt se bavi klasicnom i ogoljenom prevarom,ali ima nekg jakog pokrovitelja.

  • Danilo Stojkovic

    5. jun 2013 | 18:24

    Godinama kupujem preko Limunda i prezadovoljan sam,nikada nije bilo problema.

  • Čika Kure

    5. jun 2013 | 18:54

    Limundo je u pravu. Ja sam Limundovac sa preko 800 pozitivnih ocena (100%, pola kupovina - pola prodaja), mogu da kažem da realno nema opasnosti. Limundo tim reaguje trenutno, ja nikad nisam imao neke neprijatnosti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA