15

SRBI, OPREZ: Pazite se prevara na sajtovima za prodaju! (VIDEO)

Jedan od najrasprostranjenijih vidova prevara na sajtovima namenjenim Internet kupovini i prodaji jeste takozvano "podizanje cena". Pogledajte postupak ove prevare na sajtu "Limundo"

internet
Foto: sxc.hu

Veštačko “podizanje cena” na sajtovoma za Internet-prodaju jedan je od najrasprostranjenijih vidova prevara korisnika. Takav slučaj dogodio se i na popularnom “Limundu”, ali uprava ovog sajta tvrdi da su problem regulisali.

Način na koji je moguće varati na ovom sajtu prikazan je na video-klipu koji već nekoliko dana kruži Internetom. Video prikazuje postupak veštačkog “pumpanja” cena i pohvala između dvoje korisnika, identifikovanih samo pomoću “nadimka”.

U upravi “Limunda” kažu da su ove razmenjene ocene, kao i transakcije, poništene.

Svi članovi koji veštacki podižu cene kažnjeni su u skladu sa unapred prihvaćenim pravilnikom Limunda, pa tako i Goca50 i kiza08. Dodatno, nalozi koji krše pravila Limunda na ovaj način trajno se suspenduju u trenutku kada je to bezbedno po ostale članove koji su sa njima sarađivali – kažu u “Limundu” za Telegraf i dodaju da “niko od kupaca nije oštećen, a pomenuti predmet je kružio isključivo između prodavaca”.

Primera ovakvih prevara je mnogo, a jedan od najboljih načina da kao korisnik zaštitite i sebe i druge korisnike, jeste da i najmanju nepravilnost prijavite adiministratorima sajtova na kojima trgujete.

U međuvremenu, Telegraf podseća na top 10 Internet prevara koje su “potresle” mrežu, u svom pregledu iz dva dela.

Budite oprezni.

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Internet prevara, Internet prodaja, Internet trgovina, Limudno, Prevara, prodaja
Popularni komentari
 • D
  Danilo Stojkovic

  Godinama kupujem preko Limunda i prezadovoljan sam,nikada nije bilo problema.

 • Č
  Čika Kure

  Limundo je u pravu. Ja sam Limundovac sa preko 800 pozitivnih ocena (100%, pola kupovina – pola prodaja), mogu da kažem da realno nema opasnosti. Limundo tim reaguje trenutno, ja nikad nisam imao neke neprijatnosti.

 • Z
  Zdenko

  Pozdrav svima.
  Pa evo za početak da napišem svoje lično iskustvo i da potvrdim da ima svega i svačega, ali je nemoguće dokazati da neko iz Limundo tima aktivno učestvuje i pomaže prevarantima. Kupio sam telefon Samsung S3 i tablet Prestigio, i umesto da mi u paketu stigne kupljena roba, stigao je stari rokovnik i miš od kompjutera. Iako sam odmah reagovao i prijavio slučaj policiji, danas je 15 dana kako ne mogu ništa da uradim za povrat novca. Nalog na Limundu od lika više ne postoji, zabranjen pristup, a u policijskoj upravi kažu da na osnovu podataka pošiljaoca paketa, takav ne postoji sa tim imenom na toj adresi. Javni tužilac ne dozvoljava pokretanje krivične prijave i istrage, a meni daje preporuku da tužim NN lice. Zakon se ne primenjuje u mom slučaju jer nisam bitan faktor u mom mestu, jasnije, običan smrtnik.

foto dana

video dana