Ko je kriv što Saško Bogeski nije na slobodi?

Iako su Peticiju za puštanje čoveka koji je, štitivši svoj dom ubio provalnika, potpisale 33.664 osobe, u Ministarstvu pravde, tužilaštvu i sudu prebacuju lopticu jedni na druge

  • 16

Iako je 33.664 osoba potpisalo peticiju podrške, kojom se traži sloboda za Beograđanina Saška Bogeskog (39), koji je štiteći suprugu i dete u svom stanu na Julinom brdu 21. maja usmrtio provalnika Vladu Manića, reakcije od strane države nema.

Saško već 16 dana leži u zatvoru, a uprkos tome što javnost već dve nedelje poziva nadležne da ga puste iz zatvora i dopuste mu da se brani sa slobode, do danas na ove pozive nije bilo reakcije.

U Ministarstvu pravde kažu da "slučaj Bogeski" nije u njihovoj nadležnosti, ali da zakoni koji postoje moraju da se poštuju.

- Postoje institucije koje se bave time - Tužilaštvo i sudovi. Međutim, postoje i zakoni i oni moraju da se poštuju - rečeno nam je u Ministarstvu.

Portparol Javnog tužilaštva Tomo Zorić ima sličan odgovor kao i Ministarstvo pravde - Tužilaštvo nije nadležno u ovom slučaju. 

- Ovaj slučaj je još u istrazi, tako da nije u našoj nadležnosti - referiše Zorić.

Na telefon Istražnog odeljenja Višeg suda u Beogradu, danas se niko nije javljao.

Dok u našim institucijama pokušavamo da dobijemo odgovor šta će biti sa Bogeskim, jedan od najpoznatijih svetskih govornika Nik Vujičić, apeluje da se Saško Bogeski, pusti iz pritvora. 

Potpisnici onlajn peticije na sajtu peticije 24.com oborili su svetski rekord u prikupljanju potpisa o oslobađanju Bogeskog.

U javnosti je zbog ovog slučaja pokrenuta javna debata, a podršku Bogeskom, pored desetine hiljada ljudi, pružili su i pojedini političari i političke stranke. Najavljeno je i potpisivanje peticija u svim većim gradovima Srbije, koje će početi danas.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    5. jun 2013 | 23:49

    Svako normalan bi zastitio svoju porodicu. Sloboda za Saska.

  • deki

    5. jun 2013 | 23:19

    Jos je na funkciji taj smrad tomo zoric?? Pa on se za vreme prosle vlasti nije skidao sa tv ekrana uvek je imao nesto da kaze cak i kad to nije bilo u njegovoj nadlesnosti,sto tog smrada ne smenite bre i on je zuto djubre koje se sad sklonilo u tajnosti i samo cuti i radi svoj posao,strasno, strasno da je on jos na funkciji.

  • Djole

    6. jun 2013 | 00:40

    Konju jedan @solarbg. Pa da je meni čovek ušao u kuću a da znam da su mi žena i dete tu, ne bih ga ubio svesno, ali, pomuti mi se mozak, zamrači sve pred očima pa bih mu verovatno i oči iskopao i nabio u nozdrve.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA