BRAZIL: Poništena odluka o poskupljenju prevoza, protesti se nastavljaju

Uprkos odluci koju su donele vlasti Sao Paola i Rio de Žaneira, protesti se nastavljaju u gradu Niteroju i na severoistoku Brazila

  • 1

Vlasti Sao Paula i Rio de Žaneira odlučile su da ponište odluku o povećanju cena karata za prevoz, što je bio povod za talas protesta u Brazilu.

Međutim, kako prenosi AP, protesti se nastavljaju u gradu Niteroju i na severoistoku Brazila.

Guverner Sao Paola Geraldo Alkmin rekao je novinarima da će cena karata za metro, železnicu i autobus biti vraćena na prethodnu, 10 centi manju, dok je gradonačelnik Rija Eduardo Paes, isto potvrdio kada je reč o cenama autobuskog prevoza, preneo je AFP.

Nije međutim poznato kakav će uticaj ova odluka imati na proteste koji su izbili u nekoliko brazilskih gradova upravo zbog povećanja cena karata javnog prevoza, ali su ubrzo prerasli u pravo nacionalno nezadovoljstvo socijalnom i zdravstvenom politikom brazilske vlade.

Državnom vrhu se najviše zamera da je mnogo novca potrošila na organizaciju Svetskog prvenstva u fudbalu, dok se veoma malo izdvaja za socijalu, zdravstvo i obrazovanje.

(Telegraf.rs / Beta, B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA