MILO: Srpski špijuni tvorci afere Snimak!

Afera "snimak” vezana je za objavljivanje audio-snimaka sa sednica organa DPS-a na kojima je govoreno o upotrebi državnih resursa u stranačke svrhe, odnosno zapošljavanju po partijskoj pripadnosti uoči prošlogodišnjih parlamentarnih izbora

  • 4

Crnogorski premijer i lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Ðukanović odbacio je danas, na saslušanju pred skupštinskim Anketnim odborom za rasvetljavanje afere “Snimak”, navode da je bilo zloupotrebe državnih resursa u korist izborne pobede DPS-a.

 

Afera “Snimak” je u vezi sa objavljivanjem audio snimaka sa sednica organa DPS na kojima je govoreno o upotrebi državnih resursa u stranačke svrhe, odnosno zapošljavanju po partijskoj pripadnosti uoči prošlogodišnjih parlamentarnih izbora.

 

- Za svo vreme od kada sam predsednik DPS nikada nismo zloupotrebljavali državne resurse u svrhu pobede na izborima - kazao je Ðukanović.

 

On je rekao da je DPS pobede na izborima ostvarivala isključivo demokratskim sredstvima u regularnoj izbornoj utakmici.

 

- Prema mojim saznanjima, DPS nikada nije učestovala u organizovanoj zloupotrebi državnih resursa u funkciji vlastitih pobeda na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori - istakao je Ðukanović.

 

Prema njegovim rečima, nikada na organima DPS nije doneta nijedna odluka koja govori o upotrebi državnih resursa u partijske svrhe.

 

- Nikada nisam predsedavao ili prisustvovao sednicama bilo kog organa DPS-a na kojem su usvojeni zaključci, koji bi značili bilo kakvo ugrožavanje pravnog poretka Crne Gore, odnosno stimulisali bilo koga na kršenju zakona - kazao je Ðukanović.

 

On je naveo da je afera “Snimak” takozvana afera, odnosno plod opozicione manipulacije, kako bi ostvarila bolji rezultat na aprilskim predsedničkim izborima u toj državi.

 

- Takozvana afera “Snimak” kreirana je u predvečerje predsedničkih izbora kako bi se smanjile šanse našeg predsedničkog kandidata. To je urađeno posredstvom jednog medija, koji je oglasna tabla vojnih obaveštajnih i bezbedonosnih struktura iz Beograda - kazao je Ðukanović.

 

 

On je dodao da razume nameru opozicije da “iskoristi tu takozvanu aferu za svoje ciljeve”, ali, kako je naveo, nije mu jasno zašto se parlament, kao ozbiljna državna institucija, upecao da se bavi pitanjem koje je, u osnovi, verbalni delikt.

 

Ðukanović je istakao da nikada tokom njegovih sastanaka sa zvaničnicima EU u Briselu, nije bilo reči o aferi “Snimak”, a posebno ne o njegovoj ostavci tim povodom.

 

Ðukanović je ranije kazao da je afera "snimak" plod opozicione manipulacije kako bi ostvarila bolji rezultat na aprilskim predsedničkim izborima u toj državi.

 

- Afera "snimak" je produkt tipično balkanske političke iluzije da se do izbornog uspeha može doći manipulacijama, manirima slabića svesnog da nije u stanju da se biračima predstavi novim kvalitetom, pa stoga opredeljenog da svoj hendikep pokuša nadomestiti diskreditovanjem političke konkurencije - naveo je on.

 

Anketni odbor do sada je saslušao više funkcionere DPS-a, a svi oni su negirali navode da je bilo prilikom zapošljavanja bilo favorizavanja članova te partije.

 

Odlukom o formiranju Anketnog odbora predviđeno da na čelu tog tela bude predstavnik opozicije, odnosno Koča Pavlović iz Demokratskog fronta.

 

Prema odluci o formiranju, Anketni odbor treba da do kraja jula završi parlamentarnu istragu o aferi "snimak".

 

Zamenik vrhovnog državnog tužioca Crne Gore Veselin Vučković saopštio je ranije da je pokrenut i istražni postupak u vezi afere "snimak", dodajući da ispitivanje tog slučaja neće trajati u nedogled.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VforV

    22. jul 2013 | 17:20

    Stvarno? Cudo bi bilo da nisu Srbi... Nisu vam dzabe Hrvati braca

  • LastHope

    22. jul 2013 | 17:13

    E da i tebe svrgnu vec jednom,šverceru!

  • nenad

    22. jul 2013 | 17:48

    Aha znaci nije problem sta se desilo na snimku vec sto su "Srbi" to otkrili...?? Da samo znate koliko ste Srbima i Srbiji nebitni za obavestajne delatnosti da je cudo....Kod vas se BEZ UVREDE zna kad neko kine,bez obavestajaca....Ja mislim da smo mi najbolji prijatelji ovima sto nas stalno za nesto prozivaju,DA NIJE NAS VAS ZIVOT NE BI IMAO SMISLA,PUKLI BI NA PRVIM IZBORIMA,O CEMU BI PRICALI...GLUPOSTI................

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA