PRISTAO NA UCENU? Rusija primila Snoudena

Bivšem službeniku NSA odobreni su privremeni dokumenti koji mu omogućavaju ulazak u Rusiiju, dok imigraciona služba ne donese konačnu odluku o njegovom zahtevu za odobravanje azila

  • 1

Ruska migraciona služba odbrila je ulazak u tu zemlju bivšem službeniku NSA Edvardu Snoudenu, koji je mesec dana proveo u tranzitnoj zoni moskovskog aerodroma.

Snouden je već napustio hotel, ali se i dalje nalazi u tranzitnoj zoni aerodroma gde mu je dostavljena nova odeća.

Prema navodima agencija u Rusiji, dokument na osnovu koga Snouden može da uđe na teritoriju Ruske federacije uručiće mu njegov advokat Anatolij Kučerena. Interfaks dodaje da bi Snouden mogao da napusti aerodrom u narednih nekoliko časova, a Kučerena je stigao na aerodrom.

- Odgovarajući dokument je izdat Snoudenu istog dana kada je on podneo zahtev za privremeni azil. Taj dokument mu omogućuje da napusti tranzitnu zonu Šeremetjeva, ukoliko ne bude protivljenja od strane pogranične službe - rekao je taj izvor.

Snouden je 16. jula pismenim putem zatražio privremeni azil u Rusiji.

Na međunarodnom aerodormomu Šeremetjevo nalazi se od 23. juna kada je sleteo iz Hong Konga.

Kako prenosi Raša tudej, Snoudenu su odobreni privremeni dokumenti koji mu omogućavaju ulazak u Rusiju, dok imigraciona služba ne donese konačnu odluku o njegovom zahtevu za odobravanje azila.

Podsećamo, ruski predsednik Vladimir Putin rekao je ranije da je uslov Snoudenu da bi dobio azil da prekine sa aktivnostima koje štete SAD.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA