VOZAČ AUTOBUSA: Za tragediju u Mađarskoj kriv je pas koji je istračao na put

Slobodan Ilić, vlasnik firme "Op-top turs" i vozač autobusa koji se prevrnuo u Mađarskoj izjavio je da nije zaspao za volanom već da je pokušao da izbegne psa na putu

  • 9

Slobodan Ilić, vlasnik firme "Op-top turs" i vozač autobusa koji je posle ponoći kod mesta Tatabanja u Mađarskoj sleteo s puta i prevrnuo se, izjavio je danas da nije zaspao za volanom već da je pokušao da izbegne psa na putu.

- Nije tačno da sam zaspao. Odjednom se odnekud pojavio pas i u pokušaju da ga izbegnem udario sam u bankinu, posle čega smo se prevrnuli - rekao je Ilić u telefonskoj izjavi Tanjugu iz Mađarske, gde se zbog lakših povreda nalazi u bolnicu.

Ilić je naglasio da je dao izjavu u policiji i tvrdi da protiv njega nije podneta krivična prijava.

Za sebe kaže da nema telesne povrede, već samo ogrebotine na leđima i da veruje da će se sutra uveče vratiti u Srbiju.

Prema njegovim rečima, u autobusu su bili Srbi iz Kragujevca i Topole, i sela iz okoline tih gradova, koji žive u Švajcarskoj, ali je bilo i turista.

Četrnaest osoba je povređeno, od kojih pet teže, noćas posle ponoći, kada je autobus autoprevoznika iz Topole sa švajcarskim tablicama sleteo s puta i prevrnuo se kod mesta Tatabanja, na pola puta od Budimpešte ka Ðeru, u blizini granice sa Austrijom.

Niko od povređenih državljana Srbije nije životno ugrožen, a autoprevoznik iz Kragujevca će prevesti za Srbiju sve koji budu mogli da putuju, rekla je Tanjugu Ministarka zdravlja Slavica Ðukić Dejanović.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    24. jul 2013 | 20:26

    Kakav crni pas... ili gospodin laze, ili je lud. Da li je moguce da rizikuje zivot 50-tak ljudi da bi izbegao psa, onda je lud, jer u takvim situacijama se cvrsto drzi upravljac I bez naglih pokreta.

  • Ludi

    24. jul 2013 | 21:17

    Samo noga na kocnicu a volan strogo pravo!!

  • dule

    24. jul 2013 | 21:53

    Zanimljivo u svajcarskim novinama pise da je vozio prebrzo. I da ce biti tuzen. A ja kazem da ga stigla moja muska kletva. Isto taj tip me izbacio iz autobusa kod milanovca. Posto sam ja hteo za petrovac a kad smo krenuli reko da cemo lako i da vozi za petrovac. Evo mu ga sad

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA