GORNJI MILANOVAC: Građani traže ležeće policajce

Zbog bahate i prebrze vožnje građani zahtevaju od lokalnih vlasti postavljanje i ovog vida signalizacije, ali ovaj predlog nije sasvim prihvaćen

  • 6

Opštinske službe Gornjeg Milanovca su pretrpane zahtevima građana da se na ulicama postave "ležeći policajci" da bi se sprečila bezobzirna i prebrza vožnja, posebno noću.

Desimir Jovanović, predsednik lokalne Komisije za bezbednost saobraćaja, izjavio je da je strah građana opravdan jer vozači ne poštuju ograničenje brzine, ali on smatra da bi "ležeći policajci" naružili grad, mada bi usporili saobraćaj.

- Ako bi se udovoljilo svim zahtevima, Gornji Milanovac bi se pretvorio u "grad ležećih policajaca", a njihovo postavljanje bi koštalo neprihvatljivo mnogo, te policija, ipak, mora da se angažuje - kaže Jovanović.

Zamenik predsednika Opštine Miroslav Milovanović je rekao da i njemu stižu zahtevi za postavljanje "ležećih policajaca" i da je već pripremljeno njihovo postavljanje u nekim ulicama.

Potpredsednik Skupštine Opštine Dragan Đorđević kaže da je, ipak, ključna aktivnost policije:

- Tačno se zna ko vozi skupocene automobile i juri po gradu, posebno noću, a policija bi mogla da izađe i da to kontroliše i kažnjava.

Opštinsko veće formiralo je posebnu komisiju koja će se baviti tim problemom.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toni

    29. jul 2013 | 10:33

    Verujte mi da lezeci policajci nisu resenje. Bahata, bogata deca prosto prelete preko njih,stvarajuci pri tom dodatnu buku ljudima koji tu zive.

  • Niko bitan

    29. jul 2013 | 22:50

    Ako nece postave lezece neka legnu oni!

  • John

    29. jul 2013 | 12:09

    Pa zasto ne postave radare na semaforima stubovima i ogranice.brzinu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA