PLJAČKA U KANU: Bosanski Pink Panter ukrao nakit?

Državljanin BiH koji je prošle nedelje na spektakularan način pobegao uz zatvora u Švajcarskoj osumnjičen je za krađu nakita vrednog 40 miliona evra

  • 11

Posle neverovatne krađe dijamanata i nakita u vrednosti od 40 miliona evra u Kanu, jedne od najvećih u Evropi poslednjih godina, sumnja se u jednog državljanina Bosne i Hercegovine - pripadnika zloglasne bande kradljivaca dragulja "Pink Panter" -  koji je prošle nedelje pobegao iz zatvora u Švajcarskoj.

Nakit prestižne firme izraelskog milijardera Leva Levieva je ukraden u nedelju oko podne sa izložbe u Hotelu "Karlton enternasional".

Policija nije mogla da potvrdi izveštaje medija da je pljačkaš bio samo jedan i da je odneo pun kofer dragulja.

Luksuzni hotel "Karlton" mesto je radnje filma Alfreda Hičkoka "Uhvatiti lopova", u kojem je Keri Grant glumio provalnika. Hotel koji ugošćava bogataše je na ekskluzivnom šetalištu Kroazeta a bekstvo iz njega je lako.

Džonatan Sazonof, stručnjak Muzeja bezbednosti za velike krađe, rekao je da je veoma mala verovatnoća da će ukradeni nakit ikada biti pronađen jer ga lopovi mogu rastaviti i lako prodati.

U Evropi je poslednjih godina izvršeno nekoliko bezočnih krađa nakita, od kojih su neke dostigle vrednost od nekoliko desetina miliona evra.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA