UMESTO 40: Ukradeni francuski dijamanti procenjeni na 136 miliona dolara

Pomoćnik tužioca Filip Vik rekao je da je organizator izložbe dijamanata u Dubaiju podigao vrednost ukradenih dijamanata na osnovu kompletnije analize

  • 5

Prvobitno procenjena vrednost dijamanata koji su proteklog vikenda ukradeni iz luksuznog hotela na Francuskoj rivijeri sada je više nego udvostručena, pošto ih je jedan organizator izložbe, posle potpunijeg uvida, procenio na čak 136 miliona dolara.

Policija je ranije saopštila da su iz hotela "Karlton interkontinental" ukradeni dijamanti vredni 40 miliona evra, odnosno 53 miliona dolara, u jednoj od najvećih krađi nakita u proteklih nekoliko godina.

Pomoćnik tužioca Filip Vik rekao je da je organizator izložbe dijamanata u Dubaiju podigao vrednost ukradenih dijamanata na osnovu kompletnije analize.

Prema Vikovim rečima, vlasti tragaju za jedinim osumnjičenim koji je pobegao pešice iz hotela u Kanu. Lokalni mediji preneli su ranije da bi jedan od mogućih počinilaca ove krađe mogao biti i državljanin BiH, član bande Pink Panter, koji je prošle nedelje pobegao iz zatvora u Švajcarskoj.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesa

    29. jul 2013 | 18:42

    Sada ce da naplate preko osiguranja pare, a preko posrednika da otkupe isto kamenje za 20, 30 % od vrednosti i tako uvecaju svoje bogatstvo.

  • Nesa

    29. jul 2013 | 18:39

    Vala i treba da im se ukrade.sta sve jos imaju kada je samo u kamenju ta cifra, a obican svet se bori da prezivi.

  • dacca

    29. jul 2013 | 18:51

    Odlicno,samo da bog da da ih ne uhvate,neka zivi i sirotinja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA