Kako naplatiti štetu na autu zbog lošeg goriva

Ukoliko vozači sumnjaju da im se motor pokvario zbog nekvalitetnog goriva, moraju prvo da se obrate poslodavcu, zatim udruženjima za zaštitu potrošača, a na kraju svoja prava mogu da ostvare preko suda

  • 10

Ukoliko vam auto stane zbog lošeg goriva, vozačima u Srbiji jedino preostaje da podnesu sudu tužbu, i to o sopstvenom trošku.

Pumpadžije najčešće ostaju nekažnjene ili se blago kažnjavaju, pa nesmetano mogu da nastave da rade.

Nedavno je tržišna inspekcija utvrdila da se gorivo veoma lošeg kvaliteta prodaje na čak 22 pumpe u Srbiji. Vlasnici tih pumpi moraju da plate novčane kazne, ali i da prestanu da prodaju loš benzin.

- Vlasnik pumpe može da istakne obaveštenje da je utvrđeno da je benzin lošeg kvaliteta, ali nije obavezan da to uradi. Tržišna inspekcija nema ovlašćena da ga na to primora - kažu u Ministarstvu trgovine.

U ovoj ministarstvu dodaju da, ukoliko vozači sumnjaju da im se motor pokvario zbog nekvalitetnog goriva, moraju prvo da se obrate poslodavcu.

- Ako su nezadovoljni odgovorom, pomoć mogu potražiti od nekog udruženja za zaštitu potrošača. Na kraju, svoja prava mogu da ostvare preko suda - kažu u Ministarstvu trgovine.

(Telegraf.rs/ Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A da

    15. avgust 2013 | 12:51

    Zašto ne objavite koje su to pumpe? S druge strane možemo da se žalimo "upravi vodovoda", putem suda tužikanje je priča za malu decu. Kako dokazati da si sipao gorivo na određenoj pumpi? Gluposti. Pupadžije upravo na to i računaju. Nego inspekcija treba da zatvara pumpe i to odmah. Pitam se gde bi onda sipali gorivo? :)

  • Ivke

    15. avgust 2013 | 14:12

    Meni steta 200 € zbog goriva i mogu samo da se slikam. Mi državu nemamo odavno , samo interesne grupe. E Srbijo mnogo si nisko pala...

  • Sremac

    15. avgust 2013 | 14:17

    Sto se ne utvrdi odakle njima to lose gorivo...glavnog distributera kazniti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA