U Požarevcu deca jedu iz vojničkih tanjira!

Zbog šest neuspelih javnih nabavki novi vrtić u Mesnoj zajednici Burjan još nema kuhinju, pa su inventar i oprema uzeti na revers od požarevačke kasarne

  • 4

Novi dečji vrtić u Mesnoj zajednici Burjan u Požarevcu, počeće sa radom početkom septembra, nakon 20 meseci kašnjenja.

Njegova gradnja krenula je još u julu 2011. godine i trebalo je da se okonča za šest meseci. Međutim, završetak gradnje i useljenje dece odlagani su u nekoliko navrata, najpre zbog poskupljenja radova, a potom i zbog neuspešnih javnih nabavki za opremanje kuhinje.

Ove nabavke raspisivane su čak šest puta i sve su bile neuspešne, pa je sada raspisana još jedna, sedma po redu.

- Ukoliko se i ova nabavka ne sprovede, to neće odložiti useljenje mališana, jer će se u tom slučaju hrana za njih donositi iz vrtića "Leptirić". Već su obezbeđeni kompletan inventar i oprema za kuhinju, koje smo uzeli na revers od požarevačke kasarne "General Pavle Jurišić Šturm" – kažu u Gradskom veću.

Radi prikupljanja političkih poena, gradski čelnici su pred TV kamerama ovaj vrtić otvorili još pre 10 meseci, za Dan oslobođenja grada, 15. oktobra, iako su znali da neće početi s radom, jer mu nedostaje kuhinja.

Pošto je ovaj problem sada rešen, od septembra će u vrtić krenuti 150 već upisanih mališana, za koliko će se smanjiti dosadašnja lista čekanja od oko 500 dece.

U gradnju novog objekta, površine 1.500 kvadrata, uloženo je 93 miliona dinara, obezbeđenih iz republičkog i gradskog budžeta, u okviru projekta "Vrtići za budućnost Srbije".

Novi vrtić nosiće ime Danice Radosavljević, učiteljice koja je 1911. godine otvorila prve jaslice u Požarevcu.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    15. avgust 2013 | 16:12

    Bitno je sta je u tanjiru, a ne kakav je tanjir!

  • zastavnik

    15. avgust 2013 | 16:31

    I opet ništa bez Vojske.

  • Miko

    15. avgust 2013 | 23:19

    Svim sluzbenicima i expertima i ostalim dr. mr.-ocima bi ja platu na 15 hiljada pa ce ici u Sabac da prose .... 6 tendera :-(

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA