BEZ POMILOVANJA: Mira i Marko i dalje na poternici!

Advokat Božo Prelević kaže da nijedna ozbiljna istraga protiv porodice Milošević i njihovih saradnika nije okončana jer su pojednici iz DOS-a uzeli novac da zaustave postupke

  • 5

Mirjana Marković, predsednica nekada vladajućeg JUL-a i supruga bivšeg predsednika, kao i njihov sin Marko Milošević i dalje su na Interpolovoj poternici.

Advokat Božo Prelević, nekadašnji koministar policije ispred DOS-a, rekao je za "Blic" da nijedna ozbiljna istraga protiv porodice Milošević, kao i njihovih najbližih saradnika, naročito kada su u pitanju tokovi novca nije okončana i da su za to krivi pojednici iz DOS-a koji su uzeli novac da zaustave postupke.

- Postupak protiv Borke Vučić, koja je bila idejni tvorac iznošenja novca iz Srbije, iako pokrenut još za vreme prelazne vlade nikada nije okončan. Da se tu došlo do kraja znalo bi se i odakle novac porodici Milošević. Znam da je predmet protiv saveznog ministra trgovine Boriše Vukovića, člana JUL-a imao nekoliko hiljada stranica - navodi Prelević.

Predsednica JUL-a i njen sin su pod istragom Tužilaštva za organizovani kriminal zbog šverca cigareta tokom dvedesetih godina prošlog veka, zbog čega je raspisana međunarodna poternica za Markom Miloševićem.

Međutim, za Mirjanom Marković je raspisana poternica jer se nije odazivala na pozive suda u postupku za nezakonitu dodelu stanova Fonda Srbije, koji traje od 2001. Septembra 2010. je prekvalifikovana optužnica protiv Markovićeve, da postupak protiv nje ne bi zastareo.

Ona je napustila Srbiju u februaru 2003. i od tada je nedostupna srpskim pravosudnim organima.

Generalno tužilaštvo Ruske Federacije zvanično je u avgustu 2008. obavestilo Ministarstvo pravde Srbije da su Mirjana Marković i Marko Milošević 22. februara 2006. dobili status izbeglica u Rusiji.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic - V. Z. Cvijić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Draža Mihajlović

    22. avgust 2013 | 09:46

    Marko je klasični kriminalac koji treba odavno da robija. Gospodža je nešto puno više tu se radi o psihijatrijskom bolesniku. Žena ili već šta koja je ubijala ili naređivala ubistva , pravila nepostojeće partije i vladala Srbijom , radila šta je htela , žena sa brodolomom u glavi sa pomračenjem u mozgu - luda žena. Ovo sad je rezultat bolesnih mozgovi nje i njenog muža ... Sina ... I još puno njih okolo. Najcrnje od svega je da oni uživaju i ništa nerade - sa našim Parama. Klasičan primjer te ekipe je Mrkonjić , čovek sišao sa uma ALI još uvek vlada. To je pokazatelj da nismo za sad zaslužili da bolje živimo. Jedan čovek u Srbiji = jedan glas. Demokratija bato pa ti vidi kud idemo i šta nam je sudbina. Neću da kažem da je narod stoka , ne to nisam rekao.............................

  • Buki

    22. avgust 2013 | 09:33

    Banditi.Treba ih kamenovati!!!

  • Milan

    22. avgust 2013 | 08:46

    Ćuruviju i još ko zna koliko njih je njeno maslo. Treba joj narod sudi na ulici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA