MOSKVA: Intervencija u Siriji imala bi katastrofalne posledice!

- Pokušaji da se zaobiđe Savet bezbednosti i da se opet stvore veštačka i neosnovana opravdanja za vojnu intervenciju će rezultovati katastrofalnim posledicama po druge zemlje na Bliskom istoku i severu Afrike - navedeno je u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova

  • 5

Zvanična Moskva je danas upozorila da bi vojna intervencija u Siriji mogla da ima "katastrofalne posledice" po region i pozvala međunarodnu zajednicu da pokaže razboritost po pitanju krize u toj zemlji.

- Pokušaji da se zaobiđe Savet bezbednosti i da se opet stvore veštačka i neosnovana opravdanja za vojnu intervenciju će rezultovati novim patnjama u Siriji i katastrofalnim posledicama po druge zemlje na Bliskom Istoku i severu Afrike - navedeno je u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova, a prenosi agencija AFP.

- Pozivamo naše američke partnere i sve članove međunarodne zajednice da pokažu razboritost i da strogo poštuju međunarodno pravo, posebno osnovne principe Povelje Ujedinjenih nacija - navelo je rusko Ministarstvo.

SAD su danas odložile sastanak sa Rusijom planiran za sredu u Hagu u vezi mirovne konferencije o Siriji, a Rusija je izrazila žaljenje zbog otkazivanja sastanka.

Sastanak je bio planiran između visokih diplomata SAD i Rusije, ali je odložen zbog "aktuelnih konsultacija" u vezi sa napadom hemijskim oružjem u Siriji, naveo je neimenovani visoki američki zvaničnik. Tema sastanka trebalo je da bude mirovna konferencija o okončanju građanskog rata u Siriji.

Rusija žali što je odložen sastanak planiran za sredu u Hagu, saopštio je na svom Tviter nalogu zamenik ruskog šefa diplomatije Genadi Gatilov. On je naglasio da je odluka o odlaganju sastanka doneta jednostrano.

SAD su saopštile da imaju dokaze da je hemijsko oružje najverovatnije upotrebila vlada sirijskog predsednika Bašara el Asada, dok je ruski predsednik Vladimir Putin rekao da "nema dokaza da je izvršen napad hemijskim oružjem, niti ko bi mogao da bude odgovoran".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Томо

    27. avgust 2013 | 11:02

    Амери су упорни. Хоће проблеме а не рјешења. Веома опасну игру играју. Исто су урадили са Србијом, Либијом и осталим државама.

  • Sudija

    27. avgust 2013 | 11:12

    Ponovo se prave namestaljke da se opravda ulazak u gradjanski obračun u Siriji.

  • Hajduk

    27. avgust 2013 | 11:40

    Kakva bre juga . Srbija velika

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA