Firme u Srbiji duguju milijarde za zdravstveno osiguranje

Oko 750 srpskih firmi duguje više od 84 milijarde dinara Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje

  • 0

Ministar zdravlja Zoran Stanković izjavio je da u Srbiji oko 750 firmi duguje za zdravstveno osiguranje, kao i da taj dug prema Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje sada iznosi oko 84 milijarde dinara.

Na Odboru skupštine Srbije za zdravlje i porodicu, Stanković je objasnio da taj dug može da otpiše samo Skupština, ali da onda zdravstveni sistem ne bi mogao da funkcioniše.

Ukoliko bi, međutim, dug bio vraćen Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje (RFZO), onda bi sam Fond mogao da vrati svoj dug od oko 28 milijardi dinara, koji duguje zdravstvenim ustanovama za lekove, da isplati bolovanja i da zaposli, kako je naveo Stanković, 2.400 medicinskih sestara, 400 lekara i 540 nemedicinskog osoblja.

Overa zdravstvenih knjižica problem je zbog kog je jutros više od hiljadu radnika kragujevačke fabrike Zastava oružje zatražilo da filijala Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje overi zdravstvene knjižice za oko 2.000 zaposlenih u toj farbici i članova njihovih porodica.

(Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA