BANGKOK: Zaplenjeno 100 kilograma slonovače

Zaplenjena roba, uključujući čitave slonove kljove, perlice od slonovače i kockice od tog materijala, koje se kasnije rezbare u željeni oblik, vredna je oko pola miliona dolara

  • 0

Tajlandski carinici saopštilu su da su na aerodromu u Bangkoku uhapsila dvoje Vijetnamaca nakon što su u njihovim koferima pronašli više od 100 kilograma slonovače.

Zaplenjena roba, uključujući čitave slonove kljove, perlice od slonovače i kockice od tog materijala, koje se kasnije rezbare u željeni oblik, vredna je oko pola miliona dolara, navodi se u saopštenju carine, a prenela je agencija AFP.

Uhapšeni su muškarac i žena, državljani Vijetnama, koji su u Bangkok stigli letom avio-kompanije "Etiopijan erlajns" iz prestonice Angole.

Tajland je poznata tranzitna tačka za šverc slonovače, koja je uglavnom namenjena bogatim kupcima u Kini i Vijetnamu, gde se slonovača koristi za ukras ili u tradicionalnoj medicini.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA