Tužilac traži smrtnu kaznu za Mubaraka

Mubarak je, tvrdi tužilac, pre godinu dana odobrio ubijanje demonstranata koji su tražili njegovu ostavku

  • 0

Glavni tužilac na suđenju bivšem egipatskom predsedniku zatražio je danas u završnoj reči smrtnu kaznu za svrgnutog Hosnija Mubaraka, zbog toga što je odobrio ubistva civila tokom prošlogodišnje pobune.

Tužilac Mustafa Sulejman rekao je da je Mubarak, koji je Egiptom vladao gotovo 30 godina, odobrio upotrebu oružja i ubijanje demonstranata koji su tražili njegovu ostavku.

Prema zvaničnim državnim podacima, oko 850 ljudi poginulo je na demonstracijama u Egiptu koje su izbile 25. januara 2011. godine i trajale oko tri sedmice.

Osamdesettrogodišnji Mubarak je u sudnici bio u svom bolničkom krevetu u kojem je donet, sa njim su bili i njegovi sinovi Gamal i Ala, koji je u rukama držao primerak Kurana. Njima dvojici takođe će se suditi, ali za korupciju.

Rodbina ubijenih demonstranata pozdravila je velikim aplauzom Sulejmanov govor, posebno kada je rekao da Mubarak nije podneo ostavku, nego da je svrgnut s vlasti.

(Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA