NEPOZNAT ETNIČKI SASTAV: Objavljeni prvi rezultati popisa u BiH

U Federaciji BiH živi između 2,3 i 2,4 miliona stanovnika, u Republici Srpskoj između 1,2 i 1,4 miliona, a u distriktu Brčko nešto manje od 100 hiljada ljudi

  • 5

Prve procene rezultata popisa stanovništva u Bosni i Hercegovini sprovedenog od 1. do 15. oktobra pokazuju da u toj zemlji živi između 3,7 i 3,8 miliona stanovnika, ali etnički sastav i dalje je nepoznanica.

List je ove podatke objavio, pozivajući se na neimenovane stručnjake Agencije za statistiku BiH prikupljene na osnovu kontrolnih obrazaca koje su dostavljali popisivači i kroz elektronski jedinstveni sistem za podatke unete sa terena, piše sarajevski "Dnevni avaz".

Prema tim izvorima u Federaciji BiH živi između 2,3 i 2,4 miliona stanovnika, u Republici Srpskoj između 1,2 i 1,4 miliona, a u distriktu Brčko nešto manje od 100 hiljada ljudi.

(Telegraf.rs / Izvor: Avaz.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tamarena

    24. oktobar 2013 | 14:41

    Mnogo Srba u RS,vjerujem i u Federaciji,nije popisano slucajno ili namjerno nikad necemo saznati. Prvi moji roditelji i ja,moje komsije iz zgrade,pola najveceg naselja u Banja Luci,neka citava naselja u gradu,srpska sela oko Srebrenice.. Koliko li je takvih mjesta za koja nisam cula. Ma ko te pita? Nama Srbima nece ni malo odgovarati ovaj popis jer cemo biti proglaseni manjinskim narodom. To je poslije rata imalo sasvim drugi smisao,jer je svjedocilo o tome ko je genocidna nacija. Sada je to sasvim druga prica,jer ce Bosnjaci da kazu kako je ovo njihova drzava u kojoj oni treba da komanduju. Eh,jadni mi!

  • BiH

    24. oktobar 2013 | 16:13

    Eh Tamarena,glupaco!

  • Vendetta

    24. oktobar 2013 | 13:47

    Broj Srba nije veci od 1,4mil. Koliko je broj koji zivi van RS? To se nezna naravno! RS ti je kao Kosovo i tamo nema vise od 1,5 mil Albanca! Naravno i tamo se nezna koliko zivi van Kosova!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA