O sudbini male Ree odlučuje sudija koji je već jednom oduzeo od majke!

Predmet je ponovo vraćen postupajućem sudiji u Ljigu Milutinu Iliću, koji će odlučiti da li će tražiti sprovođenje sudskog rešenja, ponovno suđenje ili odlaganje ovog sudskog procesa

  • 0

O daljoj sudbini trogodišnje Ree Matijević iz Ljiga odlučivaće sudija Milutin Ilić, koji je doneo presudu da dete bude oduzeto majci i vraćeno ocu nasilniku u Hrvatsku!

Visoki savet sudstva je taj predmet vrati Osnovnom sudu u Valjevu bez mišljenja, tako da će, po sili zakona, sporni predmet ponovo biti u rukama istog sudije, posle čije presude se na noge digla cela Srbija.

U Osnovni sud u Valjevu je iz Vrhovnog saveta sudstva vraćen predmet u kome se odlučuje o sudbini male Ree, ali uz njega, nije stiglo nikakvo mišljenje ni preporuka. Predmet je ponovo vraćen postupajućem sudiji u Ljigu Milutinu Iliću, koji će odlučiti da li će tražiti sprovođenje sudskog rešenja, ponovno suđenje ili odlaganje ovog sudskog procesa.

Od njega ponovo zavisi da li će mala Rea ostati uz majku ili će biti vraćena ocu, koja je za tri godine videla samo četiri puta.

- Osim predmeta, nismo dobili nikakvo mišljenje Visokog saveta sudstva o ovom slučaju. Taj predmet mora da se završi, a kakvu će odluku sudija doneti, o tome ja ne mogu da govorim- rekla je predsednica suda u Valjevu Ljiljana Karać.

Majka trogodišnje Ree Nataša Matijević kaže da je šokirana odlukom da o subini njene ćerke ponovo odlučuje isti sudija.

- Ministarstvo pravde je posle pritiska javnosti uputilo dopis valjevskom sudu da u daljem postupanju interes deteta uzmu u obzir, tako da zaista ne mogu da komentarišem da je predmet ponovo samo prosleđen izvršnom sudiji u Ljigu. Ovo je za mene poražavajuća odluka, jer sumnjam da je sudija Ilić primio mito, jer se viđao sa Robertom u sudu u Ljigu i u vreme kada nisu bila zakazana ročišta i da ga je posećivao u društvu jedne agencije za obezbeđivanje iz Beograda- rekla je majka trogodišnje Ree.

Po presudi Osnovnog suda, koju je potvrdio i Viši sud u Valjevu, a na osnovu Haške konvencije o građanskim aspektima međunarodne otmice deteta, devojčica je trebalo da bude predata ocu Robertu u Zagreb, ali je taj postupak sprečilo nekoliko stotina žitelja Ljiga, koji su svojim telima blokirali ulaz u Centar za socijalni rad u Ljigu.

Po presudi, dete je trebalo da bude vraćeno majci, jer je bez njegove saglasnost, pošto je pobegla od muža nasilnika, dete dovela u Srbiju.

(S.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA