OPREZ LJUDI: Prodaje se otrovna aronija!

U protekla dva meseca, nekoliko građana iz različitih delova Srbije, obratilo su se Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu radi identifikovanja plodova za koje su mislili da je aronija. U svim slučajevima identifikovana je otrovna biljka kokošije grožđe

  • 0

Stručnjaci Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu upozorili su danas građane da budu oprezni prilikom kupovine sumnjivih plodova ili biljaka za koje se tvrdi da su aronija, jer je bilo slučajeva da se pod tim imenom prodaje otrovna biljka kokošije grožđe.

Sektor za voćarstvo, vinogradarstvo, hortikulturu i pejzažnu arhitekturu pri tom fakultetu obratilo se u protekla dva meseca nekoliko građana iz različitih delova Srbije radi identifikovanja plodova, odnosno biljaka koje su kupljene kao aronija, navedeno je u saopštenju Poljoprivrednog fakulteta.

- U svim tim slučajevima stručnjaci departmana su navedene plodove, odnosno biljke,identifikovali kao kokošije grožđe (solanum nigrum), čiji su ne samo plodovi nego i čitava biljka otrovni - upozoreneo je u saopštenju.

Plodovi kokošijeg grožđa sazrevaju od septembra do novembra, jako su sočni i otrovni su, kao i cela biljka, navode stručnjaci Poljoprivrednog fakulteta i apeluju na građane da obrate pažnju na plodove i biljke koje kupuju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA