≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Ovo nije opasno samo za pse": Otrov pronađen na više lokacija u Novom Sadu, jedan plakat šokirao

M. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oglasilo se Udruženje za zaštitu životinja

  • 7
Pas Foto: Shutterstock/xkunclova

Udruženje za zaštitu životinja Novi Sad-SPANS objavilo je novi apel vlasnicima kućnih ljubimaca, a tiče se ponovo nađenog otrova na više lokacija u Novom Sadu.

Njihove reči prenosimo u celosti, piše nsuzivo.rs.

– Dobili smo, za sada zvanično nepotvrđene dojave o otrovu u Radničkoj ulici, u Sonje Marinković i na Podbari. Za svaki slučaj budite jako oprezni! Ukoliko uočite otrov prijavljujte policiji, komunalnoj i veterinarskoj inspekciji ! Predlažemo da ko god želi odštampa ovaj plakat i polepi po svom kvartu. Mnogi građani ne znaju propise i ovo može pomoći da se u svojoj nameri odvrati eventualni počinilac i da se edukuju građani kako da reaguju u slučaju da primete otrov – istakli su iz SPANS-a.

Podsećamo, trovanje i nasilno ponašanje prema životinjama je strogo zabranjeno i kažnjivo zakonom.

Prema krivičnom zakonu Republike Srbije za niz krivičnih dela propisane su adekvatne kazne: Za ubijanje i mučenje životinja do jedne godine zatvora, za izazivanje opšte opasnosti do pet godina zatvora, za korišćenje otrova od šest meseci do pet godina zatvora.

Takođe, za nepropisno ponašanje predviđene su i visoke novčane kazne. Detalje možete pogledati na plakatu koji su objavili uz apel.

Kazne, životinje Foto: nsuzivo.rs

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laza

    18. april 2024 | 10:35

    Ako već gledamo zemlje sa strane zasto ne vidimo da psi lutalice ne postoje kod njih, zasto se ne raspituju kako su to uspeli i na koji način? Bitno je da se štampaju kazne a psi u sve većem broju na ulici i napadaju!

  • Gogi

    18. april 2024 | 10:12

    Grehota je da se ubijaju životinje ali i ljudi koji su u organizaciju za zaštitu životinja trebalo bi da se bore da sve budu smeštene u azil ne bi li dolazilo do ovakvih situacija!!!!

  • NS 1

    18. april 2024 | 10:07

    Ovo je samo odgobor na nesavesan odnos drzave i opštine prema problemu a ovi što stite životinje neka malo pprazmisle o problemu jer zabrana i kazne nisu rešenje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA