VRANJE: Petoro uhapšeno u okviru slučaja Agrobanka!

Uhapšeni se sumnjiče da su počinili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica i naneli štetu "Agrobanci" od 2,4 miliona evra

  • 0

Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova i Policijska uprava u Vranju su, u nastavku akcije na otkrivanju zloupotreba u vezi sa poslovanjem "Agrobanke", uhapsili pet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica i naneli štetu "Agrobanci" od 2,4 miliona evra.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Čačku, uhapšeni su vlasnik preduzeća "Panto market" i većinski vlasnik povezanih firmi "Živinoprodukt", "Žitopromet", "Kraljevačka industrija mesa", "Pantomarket stočar" i "Panto grup doel" P. V. (1954), odgovorno lice "Živinoprodukta" V. R. (1948), sudski veštak B. R. (1949), predsednik kreditnog odbora "Agrobanke" B. P. (1954) i član izvršnog odbora "Agrobanke" B. Z. (1970), saopšteno je iz MUP-a.

Krivičnom prijavom biće obuhvaćen i predsednik Upravnog odbora "Živinoprodukta" N. N. (1967).

Postoje osnovi sumnje da je P. V. uz pomoć ostalih osumnjičenih tokom decembra 2010. godine u ime preduzeća "Živinoprodukt" podneo zahtev "Agrobanci" za dodelu kratkoročnog kredita od 254.926.560 dinara.

Kao garancija da će kredit biti vraćen u zalog je data imovina preduzeća "Živinoprodukt", koju je sudski veštak procenio na 517.430.870 dinara, dok je Poreska uprava u Vranju tu imovinu procenila na 117.000.000 dinara.

Postoje osnovi sumnje da su sredstva odobrena po ovom kreditu iskorišćena za namirenje obaveza preduzeća kojima je upravljao osumnjičeni P. V. prema "Agrobanci".

Otplata kredita koji je uzeo osumnjičeni P. V. nije otpočela, a privredno društvo "Živinoprodukt" se nalazi u postupku stečaja.

Na ovaj način osumnjičeni su omogućili sticanje protivpravne imovinske koristi privrednim društvima kojima je upravljao osumnjičeni P. V. od dva miliona i 400 hiljada evra, na štetu "Agrobanke".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA