NASTAVLJEN HAOS U NIŠU: Krivična prijava protiv sina bivšeg dekana!

Niška policija podnela je krivičnu prijavu protiv Aleksandra Višnjića, sina bivšeg dekana Medicinskog fakulteta Milana Višnjića, zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje

  • 1

Niška policija podnela je krivičnu prijavu protiv Aleksandra Višnjića, sina bivšeg dekana Medicinskog fakulteta Milana Višnjića, zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje, saznaje Telegraf.rs.

On je juče upao u kancelariju dekana Stevana Ilića, verbalno ga vređao, a zatim dva puta udario šefa ekonomsko-tehničke službe Zorana Đorđevića.

Ilić optužuje Aleksandra Višnjića da je inspirator studentskog protesta koji još traje, te da iza bunta medicinara stoji ova porodica čija je namera da ponovo preuzme Medicinski fakultet.

- On je juče upao u moj kabinet dok je trajao sastanak s prodekanima i studentima. Ponašao se kao razjarena zver, rekao mi je:

- Ti si budala, ti si stoka, treba da ideš odavde!

Nije hteo da izađe sve dok ga otac i njegova advokatica nisu izveli napolje. Međutim, ni tad se nije smirio, već je nasrnuo na Zorana Đorđevića i dva puta ga udario – kaže za naš portal dekan Ilić.

Dodaje da ovo nije prvi put da ga mlađi Višnjić, inače docent na Medicinskom fakultetu, maltretira:

- Zvao me telefonom i govorio mi da mi je njegov otac poručio da dam otkaz. Govorio mi je da sam idiot, da mi nije mesto na fakultetu. Nisam ozbiljno shvatao ove napade sve dok nije usledio studentski protest. Tvrdim da dve trećine učesnika ove pobune nisu studenti već omladina Reformističke stranke, čiji je Višnjić lider – kaže Ilić.

Komentarišući nastavak protesta, dekan ističe da su zahtevi studenata neprihvatljivi:

- Fakultet nije socijalna ustanova, ne možemo da stipendiramo one koji nemaju prava na besplatno školovanje. Prethodni dekan je mnoge studente neosnovano oslobađao školarine, i to jedan od razloga zbog čega je sada na sudu. Uputio sam dopis Ministarstvu prosvete i zatražio njihovo mišljenje šta može da se uradi u ovoj situaciji i biće kako oni odluče.

Aleksandar Višnjić nije odgovarao na pozive novinara. Međutim, njegov otac Milan tvrdi da je krivična prijava neosnovana:

- Moj sin nije uradio ništa protivzakonito – tvrdi stariji Višnjić.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Doktoriznisa

    6. novembar 2013 | 16:34

    Sramota je sto sadasnji dekan uvodi pored placanja svakog ispita i placanje obnove svakog semestra za apsolvente, kaznjava ih kao da oni ne zele da diplomiraju sto pre. To bi bilo isto kao kad bi njemu i njegov zeni odbijali od plate sto nemaju dece i doprinose padu nataliteta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA