VADIO IM SRCA: Bivši policajac ubio 24 žene!

Mihail Popkov (49) svoje traume iz detinjstva, za koje je zaslužna majka alkoholičarka koja ga je navodno zlostavljala, ispoljavao je na nedužnim ženama

  • 6

Mihail Popkov (49), bivši policajac, sadašnji serijski ubica, zvanično je optužen za ubistvo 24 žene u Sibiru. Ubistva koja su godinama užasavala stanovnike Sibira bila su obeležavana silovanjem i čupanjem srca iz tela žena, uz pomoć sekire, noža i šrafcigera.

Popkov je rođen 1964. godine i njegovi rođaci ga opisuju kao divnog muža i oca. Njegova supruga Elena (47) je, takođe, radila u policiji i sumnja se da mu je više puta davala alibi i na taj način okrenula istragu na drugu stranu.

Sva ubistva dešavala su se noću, a žrtve su bile žene koje su pod dejstvom alkohola napuštale barove, koncerte i žurke. Često je koristio svoju policijsku uniformu da bi lako naveo svoje žrtve da uđu u njegov automobil.

- Samo sam osetio da želim da ubijem ženu koju sam povezao kolima – navodno je priznao Popkov. Istražni komitet Ruske Federacije izdao je zvanični dokument o ključnom dokazu za hapšenje bivšeg policajca. Naime, više od 3.500 bivših i aktivnih policajaca uradilo je DNK analizu koju su upoređivali sa DNK izdvojenom iz sperme koja je pronađena u žrtvama.

Policija smatra da su ovi zločini zapravo posledica osvete koju je Popkov iskalio na nedužnim ženama, zamišljajući svoju majku koja je bila alkoholičar i navodno ga zlostavljala. Iako je uhapšen tek 2012. godine, serija ubistava trajala je od 1994. do 2000, kada ga je jedna žrtva zarazila sifilisom, što je izazvalo impotenciju, pa je Popkov izgubio volju i za silovanjem i za ubistvom.

Viktorija Martinova, sestra Tatjane (20) koja je 30. oktobra pronađena pored puta sa svojom drugaricom Julijom Kuprikovom (19), izjavila je da su stručnjaci zaključili da se silovanje desilo nakon ubistva. Dve drugarice su, dan pre nego što su ih pronašli, posle nekoliko pića krenule kući i uniformisani policajac se ponudio da ih odveze. Pronađena tela su bila silovana i brutalno unakažena.

Policija je zapravo sumnjala da je Popkov izvršio 29 ubistava, ali nije imala dovoljno dokaza da ga zvanično poveže sa svim žrtvama, starosti od 19 do 40 godina.

(Telegraf.rs / Izvor: Huffingtonpost.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kojot

    7. novembar 2013 | 15:05

    Ne dajte mu da umre dok sve patnje ne izdela...

  • Mica

    7. novembar 2013 | 15:26

    Molim utednistvo da nas ne bombarduje na naslovnon strani svaki dan sa vestima koje su ovako strasne i bizarne a nemaju bas nikakve veze sa nama. Sasvim dovoljne (i to je previse) su nam ovakve vesti iz Srbije. Bicemo vam svi neizmerno zahvalni. Umesto toga dajte nam da svaki dan citamo o lepim stvarima, delim, plemenitim ljudima.

  • Kale

    7. novembar 2013 | 15:12

    U soku sam

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA