HIT: Građani Srbije koriste šampon za konje, u RS ga zabranili!

- Niko ne krije da je to konjski šampon, kao što znamo i za konjsku mast. Oni se vekovima koriste u Rusiji i dosad nije bilo nijedne primedbe, jer mogu slobodno da se koriste u ljudskoj upotrebi - kaže Elene Ćurčić, vlasnik firme NAR91, generalni distributer "Veda" preparata

  • 12

Firma "Čajka M" iz Čačka, generalni uvoznik proizvoda firme "Veda" iz Rusije deklarisala je ove artikle kao preparate za negu konja, a na tržištu u Srbiji su se prodavali kao šamponi za ljudsku upotrebu, objavile su "Večernje novosti"!

Međutim, ovako nešto nije prošlo u Republici Srpskoj, jer je tamošnji Inspektorat zabranio promet šampona ruskog proizvođača, jer je utvrđeno je da su to preparati za negu konja, iako su se prodavali kao šamponi za ljudsku upotrebu.

Uvoznik je, tvrde u Inspektoratu RS, postavio deklaraciju na srpskom jeziku, koja nije verodostojna prevodu originalne deklaracije na ruskom. Inspektorima je to otkrio ovlašćeni sudski tumač za ruski jezik, koji je preveo originalnu deklaraciju ruskog proizvođača "Veda".

Uvoz ovih proizvoda sa neodgovarajućom deklaracijom u RS, inspektori su zaustavili, a distributeru je naloženo da ove proizvode povuče sa tržišta. Na rafove će moći da ih vrati kada šamponi budu u skladu sa originalnom deklaracijom.

- Niko ne krije da je to konjski šampon, kao što znamo i za konjsku mast. Oni se vekovima koriste u Rusiji i dosad nije bilo nijedne primedbe, jer mogu slobodno da se koriste u ljudskoj upotrebi. To su preparati vrhunskog kvaliteta. Imamo i sve papire Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", koji je naše šampone ocenio kao zdravstveno ispravne. Verovatno smo nekome zasmetali, jer od potrošača dobijamo samo reči hvale - kaže Elene Ćurčić, vlasnik firme NAR91, generalni distributer "Veda" preparata.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N.D.

    16. novembar 2013 | 15:19

    Konj je plemenita zivotinja...mozda i ljudi postanu...plemeniti?!

  • Mici

    16. novembar 2013 | 14:20

    Ako nista drugo mnogo su kvalitetniji od onih za ljude...a i neki konji kostaju i po par miliona pa svakako na njih nece stavljati razno smese.

  • Дис

    16. novembar 2013 | 15:13

    A kolko imamo kobila i konja malo su uvezli

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA