SIRIJA: U borbama poginulo 24 pobunjenika

Sirijski pobunjenici su pre dva dana započeli napade na bazu koju kontroliše vlada predsednika Bašara el Asada, a sukobi su i dalje u toku u gradu koji je prvi potpao pod kontrolu protivnika vlasti

  • 3

U Siriji su najmanje 24 pobunjenika poginula u borbi za vojnu bazu u blizini grada na severu zemlje koji drži opozicija, ali su vladine trupe uspele da je zadrže, objavili su sirijski aktivisti.

Sirijska opservatorija za ljudska prava, sa sedištem u Velikoj Britaniji, saopštila je da su pobunjenici, koji se bore da svrgnu vladu predsednika Bašara el Asada, započeli u sredu napad na bazu severoistočno od grada Rake.

Šef opservatorije Rami Abdurahman rekao je da su sporadični sukobi za kompleks poznat kao Baza 17 i dalje u toku i da su najmanje 24 borca poginula u sukobu, preneo je AP.

Raka je u februaru bio prvi grad koji je potpuno potpao pod kontrolu pobunjenika od kada je marta 2011. godine izbila kriza u Siriji. Najmanje 120.000 ljudi je dosad poginulo u konfliktu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA