EVROPSKA AKCIJA: Pričaj o HIV-u, testiraj se na HIV

AS centar i Gradski zavod za javno zdravlje pozivaju građane da se u zgradi Zavoda besplatno, dobrovoljno i poverljivo testiraju na HIV

  • 0

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd, AS Centar i partneri pozivaju građane da se testiraju na HIV i tako postanu heroji prve Evropske nedelje testiranja na HIV. Besplatno, dobrovoljno, poverljivo, savetovanje i testiranje na HIV (DPST) će se održati u zgradi Zavoda, 26. novembra, na Bulevaru despota Stefana 57a, sa početkom u 10 sati.

Prva Evropska nedelja testiranja na HIV “Pričaj o HIV-u - testiraj se na HIV” je inicijativa nastala sa ciljem povezivanja zdravstvenih centara, organizacija civilnog društva i donosioca odluka širom Evrope, da zajedno rade na podizanju svesti o HIV-u, da ohrabre ljude da otvoreno govore o važnosti testiranja na HIV, da osnaži osobe u povećanom riziku od HIV-a da zahtevaju od nadležnih državnih institucija veću dostupnost testiranja, da ljudi postanu svesni svog HIV statusa i da se smanji procenat kasnog otkrivanja HIV statusa.

Prva Evropska nedelja testiranja na HIV “Pričaj o HIV-u - testiraj se na HIV” se održava od 22. do 29. novembra i nastavlja do 5. decembra u okviru ovogodišnjeg obeležavanja 1. decembra, Svetskog dana borbe protiv AIDS-a i okuplja organizacije civilnog društva, institucije i aktiviste uz podršku Nemačkog instituta za međunarodnu saradnju - GIZ u Srbiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA