Lavrov: Da li je Janukovič napravio nuklearnu bombu ili je nekog ubio?

- Šta je vlada Viktora Janukoviča učinila. Da li je napustila sporazum o neširenju naoružanja. Da li je on najavio izradu nukelarne bombe ili je možda nekog streljao - upitao je ministar spoljnih poslova Rusije

  • 7

Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov ocenio je danas da se čini da su zapadne zemlje izgubile osećaj za realnost kada je reč o proevropskim protestima u Ukrajini, koje je nazvao delom provokatora.

On je kazao da je neprimerena reakcija na odluku Ukrajine da ne potpiše Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU bila disproporcionalni odgovor na "savršeno normalnu" odluku.

- Šta je vlada Viktora Janukoviča učinila. Da li je napustila sporazum o neširenju naoružanja. Da li je on najavio izradu nukelarne bombe ili je možda nekog streljao - upitao je Lavrov u intervjuu ruskoj televiziji "Rosija 24".

On je, kako prenosi AFP, ukazao da su sadašnji ulični protesti na takvom nivou i sa surovim parolama, kao da je zemlja proglasila rat jednoj miroljubivoj državi, suprotno želji Ukrajinaca.

Lavrov je rekao da bez sumnje iza svega stoje provokatori i dodao da je činjenica da su zapadni partneri očigledno izgubili osećaj za realnost, što ga čini veoma tužnim.

On je ocenio da EU pokušava da pridobije Ukrajinu i druge istočnoevropske zemlje zbog svojih unosnih tržišta, koja bi bila preplavljena konkurentnijim proizvodima iz EU, što bi ugasilo domaću industriju.

- Sada naši partneri u EU strahuju da bi mogli izgubiti tako jeftini, skoro besplatan profit - dodao je Lavrov, ističući da je dalji razlog za reakciju Zapada ideološki.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lovac na subare

    14. decembar 2013 | 10:09

    Trebali bi nasi politicari nauciti nesto iz ovoga

  • стрептомицин

    14. decembar 2013 | 13:03

    На делу су сада тзв "НВО" које су сасвим супротно од оног што им пише у називу, попут проданој душа и најодвратнијег људског шљама из Србије оличеним у плаћеничкој организацији "отпор". Такви роваре и за рачун западних газди изазивају хаос у државама где западни пљачкаши и зеленаши отимају све од народа називајући то "демократијом". Перфидно зар не?

  • svoj narod

    14. decembar 2013 | 16:12

    Svoju zemlju! Za rad cega i koga?! Da u mesto EU gazde budu Rusi! Malo jaci i jedni i drugi! Ziveli Nesvrstani!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA