EGIPAT: U eksploziji 14 žrtava i više od 100 povređenih

Privremena egipatska vlada je za napad, koji se dogodio u blizini policijske stanice u gradu Mansuri, optužila Muslimansku braću

  • 0

Najmanje 14 osoba je poginulo, a više od 100 je povređeno u snažnoj eksploziji automobila-bombe u blizini policijske stanice u gradu Mansuri, administrativnom centru provincije Dakahlija, 120 kilometara severno od Kaira, saopštile su jutros egipatske vlasti.

Eksplozija je bila toliko snažna da se obrušio deo četvorospratnice, a velika šteta je načinjena i na okolnim zgradama, prenele su svetske agencije.

Privremena egipatska vlada je za taj napad optužila Muslimansku braću, koju je premijer te zemlje Hazem Beblavi jutros proglasio "terorističkom organizacijom".

Portparol egipatske vlade Šerif Šavki je izjavio da su Muslimanska braća pokazala "svoje ružno lice terorističke organizacije time što su prolili krv i ugrozili bezbednost Egipta", prenela je egipatska agencija MENA.

Niko još nije preuzeo odgovornost za sinoćnji napad, koji je usledio dan nakon što je jedna militantna grupacija bliska Al Kaidi pozvala egipatske policajce i vojnike da dezertiraju ili će ih njihovi borci ubiti.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA