MISA ZA PAVELIĆA: Hrvatski antifašisti protestovali protiv službe posvećene ustaškom koljaču!

- Došli smo da bismo upozorili na ono što se svakog 28. decembra događa ovde u crkvi u Palmotićevoj, a to je misa zadušnica za koljača i izdajnika Antu Pavelića. Očito vlasti nisu zainteresovane, pa smo mi došli ovde kako bismo upozorili na to - rekli su aktivisti

  • 30

U Zagrebu su danas aktivisti Građanske akcije održali mirne proteste ispred Bazilike srca Isusova, gde se održavala misa zadušnica za ustaškog zločinca, poglavara Nezavisne države Hrvatske Antu Pavelića, prenela je hrvatska agencija Hina.

Grupa aktivista je sa transparentom na kojem je pisalo "Sprečimo fašizaciju društva" svojim telima pokušalo da blokira ulaz u crkvu. Jedan deo aktivista je nosio Davidovu zvezdu, a svoju poruku da Ante Pavelić ne pripada javnom prostoru Hrvatske su, između ostalog, pokušali da pošalju i pomoću transparenta na kojem je pisalo "20.101 dete ubijeno u Jasenovcu. 200.000 ubijeno u ustaškim logorima. Sve naredio Ante Pavelić".

- Došli smo da bismo upozorili na ono što se svakog 28. decembra događa ovde u crkvi u Palmotićevoj, a to je misa zadušnica za koljača i izdajnika Antu Pavelića. Očito vlasti nisu zainteresovane, pa smo mi došli ovde kako bismo upozorili na to - rekla je aktivistkinja Morana Rozić.

Na snimkama hrvatske televizije RTL se moglo videti da su neki koji su išli na misu nosili ustaška obeležja poput majice sa slovom "U", a došlo je i do verbalnih konflikata. Neki su pokušali da spreče kamermana RTL-a da snima događaj.

U zagrebačkoj policiji su za agenciju Hina rekli da je došlo do verbalnog konflikta, ali da nije bilo potrebe za intervencijom, kao i da niko nije priveden.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade Jovicevic

    28. decembar 2013 | 22:34

    I dalje ce tvrditi da je Stepinac svetac i da crkva nema nikakve beze sa ustastvom.

  • Правдa

    29. decembar 2013 | 00:25

    Potpuno se slazem sa croatom.Pustite ustase da budu ustase.Oni se nikad nisu stideli svojih logora za decu i sl.strahota.Njihovi fratri su klali i blagosiljali nad jamama i vecinska hrvatska se time ponosi.Sta nas zabole sto ujaci drze misu svom uzoru?

  • sudija

    28. decembar 2013 | 22:38

    Umjeato da su svi pohapseni. Igra se ta Hrvatska vec predugo vatrom ali to je put do kraja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA